Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Január 03. 14:43, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Szilveszter Rallye: óévbúcsúztató buli verseny

Szilveszter Rallye: óévbúcsúztató buli verseny

Spitzmüller Csaba is rajthoz állt a 2016-os esztendő utolsó versenyén, a 18. Szilveszter Rallye-n.

A Full-Gas Motorsport Egyesület pilótája ugyan 10. lett a mogyoródi viadalon, de az eredmény ezúttal másodlagos volt, hisz a 2008-as bajnok a csapat partnereit autóztatta meg a hungaroringi futamon, akik így testközelből ismerkedhettek meg azzal, hogy mi is történik a versenyautóban egy-egy futamon.

Spitzmüller Csaba:
Egész évben keményen hajtottunk, a hungaroringi futamot pedig egy kellemes, levezető versenyként fogtuk fel. Az idei szezonban használt Mitsubishivel mentünk, semmilyen változtatást nem eszközöltünk rajta. Nem tettünk bele nagyobb szűkítőt, vagy erősebb motort, egy bulinak fogtuk fel és megismertettük pár partnerünket azzal, hogy milyen is az autóversenyzés, azon belül is a navigáció. Először tartottunk egy elméleti oktatást, majd következett a közös tréning, végül pedig az éles bevetés, ahol nagyon ügyesen muzsikáltak a srácok, mert többször előfordult, hogy már elhittem nekik azt, amit mondanak.

Természetesen igyekeztem szórakoztatni azt a rengeteg nézőt is, akik kilátogattak a pálya szélére, de elsősorban a partnereinknek próbáltam megmutatni azt, hogy milyen, gyorsan menni egy ilyen turbós összkerekes autóval. Persze egy-két helyen ahol lehetett, nyilván színezgettünk, hogy érezzék, milyen a kettő között a különbség. Erről is beszélgettünk az autóban, hogy az utóbbi években miért vált látványtalanabbá a rally. Az óra ketyeg és most az alkalmi navigátoraim is megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor össze- vissza csúszkálunk és mi történik akkor, ha próbálunk precízen, pontosan, időre menni. Egyébként azt kell mondjam, hogy nem mentünk lassan, hisz a visszafogott teljesítményű autókkal is sikerült a top 10-ben autózni és ez a beugró navigátoraimnak is beírható egy nagy-nagy piros pont, mert ők is kellettek hozzá! Remek évadzárás volt a Szilveszter Rallye és bízom benne, hogy a partnereinkkel sikerült még jobban megszerettetni ezt a sportot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.