Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2011. November 02. 07:53, szerda | Bulvár
Forrás: STOP

Szikora Róbert: jobban érzem magam itthon

Szikora Róbert: jobban érzem magam itthon

Első zenekarát, a One Worldöt tizenöt évesen alapította, majd egy év múlva már a Fermben zenélt.

Szikora Robi 1973-ban belépett a Hungáriába, ahol hét évet játszott, majd 1982-ben megalapította az R-GO-t. Hazánk egyik legsikeresebb, legfoglalkoztatottabb zenésze. Sok helyen járt a világban, és több ajánlatot kapott külföldről.

Gyerekkoromtól sztár akartam lenni, és a Jóisten is úgy akarta, hogy szórakoztató kisiparos legyek. De jobban érzem magam itthon, a házamban, ott tudok igazán kikapcsolódni. Ha elhagyod a szép kis hazádat, kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz a nyelv miatt is. Ha beszéled is más népek nyelvét, tudod, hogy nem értenek meg igazán. Itthon fél mondatból is megértem az embereket - hangsúlyozza Szikora Robi, aki külföldön is betér a templomokba.

Az egész világon jól ismerem a templomokat. Itthon a pasarétibe járok hosszú évtizedek óta. Miután leszállok a repülőről, és a csomagjaimat elhelyezem a szállásomon, azonnal megkeresem a legközelebbi templomot, és megköszönöm Istennek, hogy eljuthattam ide is. Eszembe jut ilyenkor, hogy csóró rákospalotai gyerek voltam, aki éjt nappallá téve csak dobolt.

Szikora Robi több mint negyven éve van a pályán. A legkisebb falvakba is elmegy.

Csodálatos helyek vannak, és mostanában rengeteg jó kis fesztivált rendeznek, ahová meghívnak. Olyan helyeken is jártam, melyekről korábban nem is hallottam. Vannak olyan kis falvak, ahol nem tudják megvenni a koncertet, de oda is el kell menni. Ilyenkor nem viszem a zenészeket.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 08:47, szerda | Bulvár

Mel Brooks folytatja a Világtörténelem című filmjét

Mel Brooks folytatja negyven éve bemutatott Világtörténelem - 1. rész című filmjét - számolt be róla a deadline.com.

2021. Október 19. 14:01, kedd | Bulvár

Mel Gibson is szerepel a John Wick-előzménysorozatban

Az Oscar-díjas Mel Gibson is szerepel abban a háromrészes tévésorozatban, amely a John Wick-filmekben megismert Continentalról, a bérgyilkosok hoteljéről szól.

2021. Október 17. 16:05, vasárnap | Bulvár

Visszatért a világ első játékfilmes forgatócsoportja a Nemzetközi Űrállomásról

Visszatért a Földre vasárnap a világ első forgatócsoportja, amely játékfilmen dolgozott a világűrben.

2021. Október 16. 08:47, szombat | Bulvár

A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre

A Coldplay együttes vállalta, hogy 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint 2016-os turnéja.