Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 23. 07:36, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szijjártó: örülünk, hogy ilyen sokan kiálltak Magyarországért

Szijjártó: örülünk, hogy ilyen sokan kiálltak Magyarországért

A miniszterelnök szóvivője megköszönte a szombati Békemenet részvevőinek, hogy kiálltak Magyarország mellett.

A megmozdulást értékelve egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy még mindig él a 2010-es parlamenti választáson létrejött összefogás. A Békemenet Magyarországért elnevezésű megmozdulásról Szijjártó Péter azt mondta: 'örülünk, hogy ilyen sokan gondolták fontosnak azt, hogy kiálljanak Magyarországért.

'Öröm számunkra, hogy Magyarország történetének legnagyobb demonstrációját megszervezve az emberek tanúbizonyságát adták annak, hogy az a rendkívül széles összefogás, amelyet létrehoztak a 2010-es parlamenti választáson, és amely lehetővé tette Magyarország megújítását és újjászervezését, még mindig él. Örülünk és köszönjük, hogy kiálltak Magyarországért' - mondta Szijjártó Péter.

A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. 'Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett' - írta szombati közleményében a BM.

A Hősök teréről elindult tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: 'Nem leszünk gyarmat'.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.