Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. November 24. 11:38, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Szexuális erőszakkal vádoltak meg két mentőst

Szexuális erőszakkal vádoltak meg két mentőst

Szexuális erőszak miatt indítottak eljárást két mentődolgozó ellen. A mentőszolgálat azt közölte: az érintett dolgozókat azonnal felfüggesztették a munkavégzés alól és várják, hogy kiderüljön a teljes igazság.

Csütörtöki számában a Blikk írt arról, hogy szexuális erőszak megalapozott gyanújával vettek őrizetbe két fővárosi mentődolgozót. A cikk szerint november 9-én, a Széll Kálmán tér környékén egy fiatal lány rosszullét miatt kért segítséget. A nő az őt ellátó mentőket szexuális erőszakkal vádolta meg. A rendőrség a napilap kérdésére elismerte, hogy a kérdéses napon történt feljelentés, előállítottak két férfit, akik ellen azóta már eljárás is folyik szexuális erőszak miatt.

A Fővárosi Főügyészség az MTI megkeresésére csütörtökön azt írta: az ügyben a Fővárosi Főügyészség a bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt két gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta. A kényszerintézkedés tárgyában tartott ülésen a bíróság a terheltekkel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A végzéssel szemben - az előzetes letartóztatás elrendelése érdekében - a főügyészség fellebbezést jelentett be - tették hozzá.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek a "súlyos és példátlan" vádra reagálva azt írta: az ügyben a nyomozás lezárásáig nem nyilatkozhatnak. A belső vizsgálat lehetőségét ebben az esetben felülírja a rendőrségi nyomozás, amit minden eszközzel segítenek, a további munkáltatói lépéseket pedig a nyomozás eredménye határozza meg - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni