Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 05. 20:53, szerda | Életmód
Forrás: http://www.bien.hu

Szerencsétlenséget és szerencsét hozó növények

Szerencsétlenséget és szerencsét hozó növények

A virágokat, növényeket a pozitív dolgok bevonzására használja a feng-shui, ám nem mindet.

A régi népszokások szerint is vannak olyan növények, melyek szerencsétlenséget és vannak, amelyek szerencsét hoznak azoknak a fejére, akik maguk közelében tudják ezeket.

1. Halott virág
Sokan vesznek a piacon vágott virágot, ám kevesen gondolnak arra, hogy a vágott virág, bármennyire is szép, lassan haldoklik gyökér nélkül. Ezt nézzük végig, amikor vázába rakjuk.

A feng-shui szerint minden, ami élő, vitalitással teli az jó, mert generálja az energiák működését azon a helyen, ahol a lakásban elhelyezzük. A haldokló virág, éppen ezért, gyengíti ezeket a helyeket a lakásban, sőt, negatív dolgokat, történéseket vonz be.

2. Kaktusz
A feng-shui minden olyan tárgyat, ami éles, hegyes, szúrós védekezésre használ. Emiatt szokták a díszkardokat, legyezőket – bizonyos legyezőfajták fegyverként funkcionáltak a küzdősportokban – is az ajtó melletti falra rakni, élével, hegyével kifelé.

A kaktusz tele van tüskékkel, melyek szétszórják a negatív energiát a lakásban, így a kaktusznak a helye az ablakban, a két ablak között van, hogy távol tartsa a bajt. A kaktusz közelében huzamosabban tartózkodó embert is ,,szúróssá teszi”, ezért inkább óvakodni kell tőle.

3. Leander
A leander a Földközi-tenger partvidékén honos, ott, ahol a mítoszok is teremnek. Nem tudni, hogy miért, de úgy tartja a babona, hogy a lányos háznál leandert tartani szerencsétlenség. Latin neve: Nerium oleander, mely Néruszra, a vizek görög istenére utal, akinek lányai a hableányok, Nereidák.

A leander minden része mérgező, gyerekekre veszélyes, érzékeny bőrűek pedig könnyen allergiásak lehetnek tőle. Feng-shui szerint sem szerencsés növény – bár virágai gyönyörűek – ugyanis levelei a kardhoz hasonlítanak, ami az energia áramlását akadályozza, elvágja.

4. Jázmin
A jázmin a barátság virága, ezért érdemes ajándékba vinni, amikor vendégségbe megyünk. Emellett felhasználása is igen sokféle, egyrészt az illatszerpiacon, krémekhez, de akár teát is készítenek belőle. A jázmin több ázsiai nép nemzeti virága.

A Fülöp-szigeteken ebből készítik a füzért a vendégek nyakába, de vallásos képeket is ékesítenek vele. Jáva szigetén az esküvői virágok között a legfontosabb, míg Thaiföldön az édesanyát jelképezi. Pakisztán nemzeti-, Damaszkusz szimbolikus virága.

5. Nárcisz
A feng-shui szerint a nárcisz akkor hoz szerencsét az egész évre, ha újévkor virágzik. A nárcisz mitológiai növény is, hisz Narcissus a gyönyörű ifjú visszautasította Ekho nimfa szerelmét, aki ebbe bele is halt: csontjai sziklákká váltak, csak a hangja, a visszhang maradt meg.

Emiatt Aphrodité a szépség és szerelem istennője azzal büntette az ifjút, hogy az a vízben meglátva tükörképét, legyen saját magába szerelmes. Ez a szerelem Narcissus halálát okozta, és holtteste változott virággá. A nárciszt imádták a görögök, a belőle nyert illatos olaj miatt.

6. Bazsarózsa
Más néven, pünkösdi rózsa, a hűség és a ragaszkodás jelképe, szerencsehozó, és a feng-shui szerint erősíti a jang-ot – a férfienergiát. Kínából származik, a bazsarózsa a legrégebbi kultúrnövényünk. Nevét – Paeonia – a görög mitológia isteneit gyógyító orvosnak, Paionnak köszönheti. A paean szó amúgy diadaléneket jelent.

Gyógynövényként termesztették, gyökerének kivonatából készítették a sárgaság elleni gyógyírt, használták vese- és hólyaghurut ellen, de reuma gyógyítására is. Ez azért érdekes, mert a bazsarózsa mérgező(!), kivéve a tavasszal és ősszel kiásott gyökérdarabokat.

Akárhogyan is, az itt felsorolt virágok, feng-shui hatásait figyelmen kívül hagyva, szépek. Úgy gondolom, minden virágnak megvan a maga helye, a lakáson belül és kívül is.

Csak annyira használjuk a lakberendezés újdonságait, babonáit, amennyire még jól esik… mert nincs annál jobb, amikor egy általunk ültetett, gondozott növény kivirágzik, és mi gyönyörködhetünk benne…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.