Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Február 13. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szerelmes? Nézegessen lajhárt!

Szerelmes? Nézegessen lajhárt!

Bálint napján és az azt követő három napon különleges kedvezményt kínál az Állatkert a szerelmespároknak. Kettő helyett csak egy jegyet kell váltaniuk ahhoz, hogy meglátogassák a városligeti intézményt, összetartozásukat pedig - hatósági igazolvány híján - csókkal kell bizonyítaniuk a bejáratnál. Az érdeklődők most nemrég született kisállatokat, például lajhárkölyköt vagy Mhorr-gazella borjút is láthatnak.

Bálint-nap alkalmából különleges kedvezményt kínál a szerelmeseknek a Fővárosi Állat- és Növénykert. Február 14-től 17-ig, azaz a csütörtökre eső Bálint-naptól egészen vasárnapig a szerelmespároknak kettő helyett csak egy jegyet kell váltaniuk a belépéshez. Mivel szerelmespárok számára a hatóságok semmiféle igazolványt nem állítanak ki, a kedvezményre való jogosultságot a párok úgy tudják igazolni, ha a belépéskor megcsókolják egymást.

A kedvezmény más kedvezményekkel csak akkor vonható össze, ha az a pár mindkét tagjának jár. Tehát, ha normális körülmények között mindketten egyforma jegyet váltanának, akkor a négy napon át tartó Bálint-napi kedvezmény 50 %-os megtakarítást jelent a pároknak. Ha azonban a kedvezményes jegy (például diákjegy) váltására csak az egyikük lenne jogosult, akkor a párnak egy darab teljes árú (felnőtt) jegyet kell váltania, ami persze így is igen jelentős kedvezményt jelent.

Az Állatkertben egyébként rengeteg látnivaló várja a szerelmeseket, és persze minden más látogatót is. Nagy terjedelmű, fedett és fűtött bemutatóterek, mint a Varázshegy, a Szavanna komplexum vagy a Pálmaház, illetve sok-sok nemrég született kisállat, köztük a lajhárkölyök és a Mhorr-gazella borjú.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;