Városlista
2021. július 31, szombat - Oszkár

Hírek

2021. Május 22. 07:20, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szennyvíztisztító-baleset Oroszországban, halottak

Szennyvíztisztító-baleset Oroszországban, halottak

Legkevesebb tíz munkás életét vesztette a Rosztov megyei Dmitriadovka község szennyvíztisztítójában történt balesetben, további nyolc embert pedig kórházban ápolnak - közölték pénteken orosz hírügynökségek.

"Nyolcméteres mélységben végzett munkálatok következtében metánbetörés történt a szennyvíztisztító telepen" - jelentette ki a helyszínen Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója az Interfax szerint.

Taganrog önkormányzata közölte, hogy a péntek reggeli baleset áldozatai a város csatornázási műveinek alkalmazottjai voltak. A mentőszolgálatok a csatornákban esetleges további áldozatok után kutatnak.

Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a munkavédelmi előírások halált okozó megsértése címén büntetőeljárást indított.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 29. 18:51, csütörtök | Külföld

Az EU aggodalmát fejezte ki a kubai megmozdulások elfojtása, valamint a tüntetők és újságírók letartóztatása miatt

Az Európai Unió aggodalmát fejezi ki a kubai megmozdulások elfojtása, valamint a tüntetők és újságírók letartóztatása miatt.

2021. Július 27. 20:45, kedd | Külföld

Koronavírus - A francia nyaralóhelyeken ismét kötelező a kültéri maszkviselés

Egymás után állítják vissza a kültéri maszkviselés kötelezettségét a prefektúrák a francia nyaralóhelyeken a koronavírus delta variánsa miatt fokozatosan romló járványügyi helyzet miatt.

2021. Július 27. 15:40, kedd | Külföld

Koronavírus - Románia várhatóan szeptembertől teszi lehetővé a harmadik oltást

Románia várhatóan szeptembertől teszi lehetővé a harmadik oltást az egészségügyi dolgozóknak, a 65 évnél idősebbeknek, valamint a krónikus betegeknek

2021. Július 27. 14:41, kedd | Külföld

Lengyel alkotmánybíróság: nem alkotmányellenes a vasárnapi boltzár

A lengyel alkotmánybíróság szerint nem alkotmányellenes a 2018-tól fokozatosan bevezetett vasárnapi boltzárról szóló jogszabály.