Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Április 05. 14:19, csütörtök | Sport
Forrás: Feja Team

Szebelédi Renáta: „Meghalni” megyek a ringbe

Szebelédi Renáta: „Meghalni” megyek a ringbe

Harmadik vb-címének megszerzésére készül az év profi bokszolónője, Szebelédi Renáta, aki április 14-én az olaszországi Vicenzában lép kötelek közé.

A fiatal magyar hölgy az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) nagylégsúlyú (52,2 kg) világbajnoki övéért a címvédő olasz Simona Galassi ellen küzd.

„Amikor külföldre indulok meccselni, akkor mindig úgy lépek be a ringbe, hogy mindent meg kell tennem a kiütésért. Ugyan a női ökölvívásban ritka a klasszikus kiütés, ezért inkább az ellenfél módszeres felőrlésén van a hangsúly” – mondta Szebelédi Renáta a DigiSport Reggeli Start című műsorában. „Mindig mindent beleadok, meghalni megyek a kötelek közé. Ez nem lesz másképp Olaszországban sem.”

Mindkét ökölvívó fordított alapállású, de az erő, és a fiatalság Szebelédi mellett szól, hiszen Galassi (39) közel kétszer olyan idős, mint magyar kihívója.

Érdekesség, hogy az IBF szövetség az egyetlen nagy "ABC" szervezet, ahol még nem szerzett magyar hivatásos ökölvívó világbajnoki címet. A WBO-nál, a WBC-nél és a WBA-nál volt, illetve utóbbi esetében jelenleg is van világbajnokunk, a nagyközépsúlyú Balzsay Károly személyében.

Az olaszországi küzdelem után Szebelédinek nem sok ideje lesz pihenni, ugyanis a tavaly Németországban megszerzett harmatsúlyú (53,5 kg) WBF világbajnoki övét – a Galassi-meccs eredményétől függetlenül - május 12-én, a Feja Promotion budapesti boxgáláján teszi kockára. Kihívója a román Eva Marcu lesz.

Feja Team

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok