Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2012. Március 18. 07:13, vasárnap | Sport
Forrás: BoxingONE

Szabadkai győzelem a BoxingONE nyitányán

Szabadkai győzelem a BoxingONE nyitányán

Elrajtolt a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság maratoni, 2012-es alapszakasza.

A pénteki nyitómérkőzésen az újonc Spartak Subotica a kétszeres bajnok „Debrecen Thunders” ellen debütált a „B”-jelű csoportban.

A vajdasági Szabadkán először rendeztek B1 mérkőzést, és a helyiek igyekeztek a liga valamennyi kívánalmának megfelelni. Ezek közül a legfontosabb természetesen az, hogy a BoxingONE színvonalának megfelelő, erős csapattal képviseljék magukat a bajnokságban, s ennek a kritériumnak – a végeredmény ismeretében - maximálisan megfeleltek.

A pehelysúlyú nyitómeccsen Kalucza Norbert a helyiek „dzsókerével”, Vanja Bacic-csal küzdött egy változatos mérkőzésen, amely után egyik fél sem volt elégedett a kihirdetett döntetlennel (1:1). 60 kilóban a Varga Miklóst helyettesítő Hinger Gábor megfontoltan, szépen bokszolt Daut Sulimani ellen, s a végén közel állt ahhoz, hogy begyűrje riválisát. A pontozók ítélete a szerb bunyósnak kedvezett (3:1). 64 kg-ban viszont Görbics Gábor nem kegyelmezett, mert bár a szokásosnál kicsit lassabban pörgött fel, a harmadik menetben sarokba terelte ellenfelét, és testen kiütötte. (3:3)

A hajdúságiak „dzsókere” Bacskai Balázs (69 kg) volt, aki nem ismert könyörületet a Denis Memetovic elleni mérkőzésen, védekezésére vigyázva, de mégis végig komoly presszió alatt tartotta a szerb ökölvívót. Az erődemonstráció eredményeként a „Farkasok” mestere az első szünetben feladta az egyenlőtlen mérkőzést. (3:6) 75 kg-ban Török Ferenc – Marko Bozovic összecsapást rendeztek Szabadkán. Az első menetben a szerb ökölvívó nagyon bekezdett, és bár többször figyelmeztették tenyeres miatt, komoly pontelőnnyel ülhetett le a szünetben. Török viszont nagyot küzdött a második menetben, így Bazovic nem tudta növelni az előnyét, sőt, a magyar fiú talán még faragott is a hátrányából. A harmadik menetben Bazovic volt a jobb, de csak az utolsó percben tudott újra igazi fölényt kiharcolni. (5:6)

81 kg-ban a felnőtt OB győztes Nagy Péter az MMA szabályrendszerben is komoly eredményekkel rendelkező Nemanja Uveric-csel csapott össze. Kemény pofonok, de sok fogás volt a meccsen, melynek végén az ítészek döntetlent hirdettek – ami egyik félnek sem tetszett. Ekkor 6:7-re módosult az állás (a debreceniek javára), ám nyilvánvaló volt, hogy a nehézsúlyú mérkőzésen, amely eldöntötte a két csapat párharcát, nem Deél Szabolcs az esélyes, ugyanis az a Marko Radonjic várta a ringben, aki AIBA világ- és Európa-bajnokságokon képviselte Szerbiát. Az esélyeknek megfelelően, bár Deél Szabolcs nagyot küzdött, a szerb bunyós nyerte a mindent eldöntő küzdelmet. (8:7)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56kg: Kalucza Norbert – Vanja Bacic – JOKER 1:1
60kg: Hinger Gábor – Daut Sulimani 0:2
64kg: Görbics Gábor – Faruk Ajvazi 2:0
69kg: Bacskai Balázs – JOKER – Denis Memetovic 3:0
75kg: Török Ferenc – Marko Bozovic 0:2
81kg: Nagy Péter – Nemanja Uveric 1:1
91kg: Deél Szabolcs – Marko Radonjic 0:2

A 8:7 arányú szabadkai győzelemmel befejeződött mérkőzés közel egy órás összefoglalóját a DigiSport csatorna április 6-én tűzi képernyőre. A B1 liga hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el, ahol a friss hírek mellett versenynaptár, televíziós program, exkluzív videók, fotógaléria, valamint aktuális tabella is várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás barátait.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 19:50, csütörtök | Sport

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Beszélgetés Dominik GT-vel a Therwoolin VIII. Zemplén rally után.

2022. November 30. 17:56, szerda | Sport

Maradt a bronz, de az is szépen csillog!

Határ Attilának a Therwoolin VIII. Zemplén Rally-ra a V&CS Racing Kft. bérelte a C2R2 versenyautót,

2022. November 30. 17:54, szerda | Sport

Szerintünk egy remek futam volt!

Villáminterjú Kronome Ákos autóversenyzővel a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után.

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,