Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2013. Január 28. 11:34, hétfő | Bulvár
Forrás: mno.hu

Svájci állampolgár lett a rocknagymama

Svájci állampolgár lett a rocknagymama

Svájci állampolgárságot kap Tina Turner amerikai popdíva, aki az 1990-es évek közepén költözött az alpesi országba.

„Boldog vagyok, otthon érzem magam Svájcban. Nem is tudok jobb helyet elképzelni, ahol élhetnék” – nyilatkozta az énekesnő a Blick című svájci lap pénteki számában. A Zürichsee-Zeitung értesülése szerint a díva már letette a vizsgát a helyi állampolgári ismeretekből.

Az Anna Mae Bullock néven született 73 éves énekesnő a festői kisvárosban, Küsnachtban él, a Zürichi-tó partján. Mint fogalmazott, azért szereti az országot, mert garantálja a magánélet szentségét.

A sztár, akinek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Private Dancer, a Simply the Best, a What’s Love Got to Do With It?, 2008–2009-es turnéja után vonult vissza. Jelenleg a zürichi kanton zöld jelzésére vár, de a svájci állampolgársághoz a szövetségi hatóságok hozzájárulása is szükséges. Fél éven belül kaphatja meg az állampolgárságot.

Szóvivője elmondta, hogy az énekesnő rendezni szeretné státusát, és ha megkapja a svájci útlevelet, a Blick szerint visszaadja amerikai állampolgárságát. Erre azonban semmi sem kötelezi, a svájci törvények értelmében ugyanis több útlevele is lehet.

Az énekesnő állítólag azért költözött annak idején Svájcba – azóta megtanult németül is –, mert élettársát, Erwin Bachot, egy német lemezcég vezetőjét oda helyezték át.

Címkék: svájc, Tina Turner

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 15:49, kedd | Bulvár

Hagyomány teremtő rendezvény Hajdúdorogon!

2021.07.24-én Hajdúdorogon egy nagyon szép környezetben került elsőként megrendezésre az Amatőr Strandfoci Bajnokság.

2021. Augusztus 03. 12:01, kedd | Bulvár

Újra lesz Sziget fesztivál jövőre

2022-ben visszatér a Sziget: a szervezők kedden bejelentették, hogy jövőre augusztus 10-től 15-ig várják a látogatókat az óbudai Hajógyári-szigetre.

2021. Július 26. 08:54, hétfő | Bulvár

K1: Az arccsontom eltörhették, de megtörni nem tudnak – Kiss Balázs

Nem hagyta el a harcikedv Kiss Balázst: a PerfectFight Club nehézsúlyú bajnoka már alig várja, hogy leteljen a rehabilitációs időszak és visszatérhessen a ringbe.

2021. Július 26. 08:39, hétfő | Bulvár

Pentele-kupa: négy hajóosztály, három győztes – s már tervben a 2022-es futam

Boros Zoltán, Bezeczky Csaba és Berta András ünnepelhetett győzelmet a Pentele-kupán