Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Augusztus 18. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Svájc nem rögzít, csak lazít

Svájc nem rögzít, csak lazít

A befektetők csalódottak voltak a szerdai svájci kör után.

A piaci pletykákkal szemben a svájci jegybank nem jelentett be árfolyam-rögzítési célt az euróval szemben, csak plusz likviditás biztosításáról döntött a bankok számára. A korábbi 120-ról 200 milliárd svájci frankra emelik azt a látra szóló betétmennyiséget, amelyet a kereskedelmi bankok tartanak a központi banknál.

Ez az óvatos frankmennyiség növelés, csalódást okozott a piacon. Mint ahogy az is, hogy a kormány 2 milliárd frankos gazdasági támogatásról döntött mindössze az erős frankárfolyam ellensúlyozására, amely miatt főleg a svájci exportőrök szenvednek. Nagy mozgás volt egyébként tegnap a frank árfolyamában. A kurzus 234 és 242 között ugrált. Most éppen 236 forintot kell adni a svájci frankért.

Idehaza a kormányzati kommunikációs államtitkárság tájékoztatása szerint 576 ezer háztartásnak van lakáscélú jelzáloghitele, és minden ötödik magyart érinti a lakáshitelezés. Az eladósodott háztartások közel felének van devizaalapú lakáskölcsöne. A kormány kampányba kezd az árfolyamrögzítés mellett. Jelen pillanatban ugyanis a fizetési nehézségekkel küzdő adósoknak ez jelentheti az egyetlen túlélést. Persze nagy kérdés, hogy mi lesz 2014 után, a még inkább feltornyosuló hitelekkel.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk