Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 08. 09:43, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Összesen 44 millió forintnyi e-cigaretta hatóanyagot foglaltak le a vámosok

Összesen 44 millió forintnyi e-cigaretta hatóanyagot foglaltak le a vámosok

Összesen 44 millió forintnyi, elektromos cigarettába (e-cigaretta) való, engedély nélküli hatóanyagot foglaltak le a vámosok a fővárosban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Suller György Attila őrnagy közleménye szerint a pénzügyőrök és a gyógyszerészeti szakhatóságok egy illegálisan üzemelő elektromoscigaretta-gyártó vállalkozást ellenőriztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megkeresése alapján.
A közleményben a szóvivő emlékeztetett arra, az Emmi márciusban tájékoztatót adott ki, hogy az e-cigarettákhoz használt nikotin tartalmú hatóanyag gyógyszernek minősül. Annak gyártása, forgalmazása szigorú feltételekhez kötött és az ilyen termékek esetén a gyógyszerek engedélyezésére vonatkozó szabályok szerint kell eljárni.
A gyártott termékekre vonatkozóan a gazdálkodó gyógyszer forgalomba-hozatali engedéllyel nem rendelkezett, a gyógyszergyártásra, a gyógyszer nagykereskedelemre és a lakossági gyógyszerellátásra engedélye nem volt - ismertette.
Suller György Attila közölte, egyebek mellett több ezer, e-cigarettába való utántöltő folyadékot és kapszulát, valamint mintegy 13 kilogramm színtiszta folyékony nikotint foglaltak le a vámosok 44 millió forint értékben.
Hozzátette, az ügyben ismeretlen tettes ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés elkövetésének gyanúja eljárást indítottak.

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.