Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 25. 10:44, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Sportlövő a túszejtő

Sportlövő a túszejtő

Hozzáértő módon kezelte fegyverét az a férfi, aki csütörtök reggel fegyverrel túszul ejtette feleségét Szigetszentmiklóson. Kiderült, hogy a férfi sportlövő - mondta Hajdu János, a TEK főigazgatója az újságíróknak.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint egy 30 év körüli férfi ejtette túszul feleségét, akivel három éve külön élnek, és a napokban mondták volna ki a válást. Csütörtök reggel azonban a férfi fegyverrel kényszerítve beültette autójába a nőt, majd több helyszínt követően Szigetszentmiklós határában, a Csepeli út egyik bekötő útján álltak meg. Itt a nő menekülni próbált. A férfi ekkor 6-8 lövést adott le, de a nőt nem találta el. A segítségére érkező férfi keze azonban megsérült.
A TEK akcióját a helyszínen személyesen irányító Hajdu János elmondta, kiérkezésükig a helyi rendőrök tartották a kapcsolatot a túszejtővel. Ezt követően a TEK túszejtéssel foglalkozó szakemberének sikerült elérnie, hogy a férfi eltegye fegyverét és eltávolodjon a nőtől. Amikor a túszejtő autója felé tartott, a TEK munkatársai egy úgynevezett nem halálos fegyverrel ártalmatlanították a férfit.
Hajdu János azt mondta: a túszejtő és felesége is csak kisebb hámsérüléseket szenvedett. A helyszínen mintegy fél tucat rendőrautó van. A helyszínelés fél tizenegykor is zajlott.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a túszejtő egy 35 éves csepeli férfi, a felesége 33 éves, a nő segítségére érkező férfi 28 éves halászteleki lakos.
A Csepeli út környékén történt lövöldözés körülményei egyelőre tisztázatlanok, csupán annyit tudni, hogy a támadó többször meglőtte a felesége társaságában lévő férfit, aki megsérült, ezért a mentők kórházba vitték. A gyanúsítottat kihallgatása folyamatban van. Megkezdődött a tanúk felkutatása és meghallgatása, illetve a helyszíni szemle is – tette hozzá a szóvivő.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Címkék: túszejtés, TEK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után