Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2016. Június 17. 07:37, péntek | Sport
Forrás: mti

Sportközgazdász: új távlatokat nyithat a magyar válogatott szereplése

Sportközgazdász: új távlatokat nyithat a magyar válogatott szereplése

Sportgazdasági értelemben teljesen új távlatokat nyithat a magyar válogatott szereplése az Európa-bajnokságon, például a szponzorációk kapcsán - mondta Szabados Gábor sportközgazdász az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Úgy fogalmazott: rendkívüli lehetőséget jelent minden ilyen siker, ami segít, hogy a magyar futball valódi reklámhordozóvá tudjon válni.

A szakértő szerint az lenne a lényeg, hogy a magyar válogatott sikerét fel lehessen használni például a magyar bajnokság népszerűségének növelésére is.

A sportközgazdász kitért arra, a kiemelt sportesemények történetében vannak példák elkészült létesítményekre, amelyeknek sem a finanszírozása, sem az utóhasznosítása nem volt megoldott. Példaként hozta fel a 2014-es, Brazíliában megrendezett labdarúgó-világbajnokságot, amelyre úgy készültek el stadionok, hogy azokban már szinte senki nem játszik.

Franciaország sokkal tudatosabban tervezte meg az Európa-bajnokságot. Négy új stadiont építettek és hatot újítottak fel, de már most látszik, hogy ezeket tudják majd használni a bajnokság után is - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 08:03, vasárnap | Sport

Cristiano Ronaldo a 800-as, Schlosser Imre az 500-as gólhatárt érte el először

Schlosser Imre volt az első labdarúgó, aki pályafutása során 500 találatot ért el - a sportág történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szombaton közzétett listája szerint.

2021. December 05. 05:00, vasárnap | Sport

Jövünk jövőre is!

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel.

2021. December 03. 10:36, péntek | Sport

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Már a sokadik abszolút győzelmét szerezte Klausz Kristóf és Csányi Botond a 25. Mikulás Rallye-n.

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.