Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 01. 17:02, péntek | Belföld
Forrás: Red Lemon

Sokszínű sportprogramokkal startol a tavasz

Sokszínű sportprogramokkal startol a tavasz

A Magyar Szabadidősport Szövetség ismét megmozgatja az országot.

Sportban gazdag, aktív tavasz elé néznek a mozgás szerelmesei! A Magyar Szabadidősport Szövetség ugyanis ezúttal is a mozgásformák változatos palettáját teríti elénk ingyenes, Töltődj fel sporttal! szlogennel futó tavaszi mozgáskampánya keretében. A Tavaszi Sportmámor ideje alatt országszerte színes sportprogramok várják a mozogni vágyókat, a nordic walking programok mellett május 25-én érkezik hazánk legnagyobb országos szabadidősport rendezvénye, a Kihívás Napja, de az idősebb korosztály is formába lendülhet a nyárindító Szépkorúak Sportfesztiválján.

Változatos és sokszínű sportprogramokkal várja idén tavasszal is a mozgásra és kikapcsolódásra vágyókat a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT). A Töltődj fel sporttal! kampány eseményeinek célja továbbra is minden korosztály számára ingyenes lehetőséget biztosítani, hogy kipróbálhassák a legkülönfélébb mozgásformákat és ezáltal megtalálhassák a számukra legmegfelelőbbet.

„Az aktívan eltöltött szabadidővel sokat tehetünk azért, hogy a stresszszintünket csökkentsük és egy kis időre testünk-lelkünk feltöltődésére koncentráljunk. Ingyenes sportprogramjainkon keresztül továbbra is célunk a rendszeres mozgás felé terelni az embereket, segíteni abban, hogy aktív, összetartó, sportos közösségek kovácsolódjanak. Ingyenes tavaszi programjainkon várunk szeretettel minden érdeklődőt!” – mondta el Czene Attila, a MASPORT elnöke.

De nézzük, hogy az elkövetkezendő három hónapban milyen ingyenes sportolási lehetőségeket kínál pontosan a MASPORT. A Tavaszi Sportmámor május végéig tartó időszakában a szövetség helyi tagszervezetei biztosítanak országszerte mozgáslehetőségeket a lakosság számára. A Lépten-nyomon NOWA Program célja, hogy a nordic walking sportágat népszerűsítse szintén a tagszervezetek helyi foglalkozásain keresztül márciustól egészen júniusig. A játékos-vidám Kihívás Napjára április 4-től nevezhetnek az érdeklődő tanintézmények, települések, közösségek és munkahelyek. A május 25-i egy napos országos programsorozat nagykövete Bánhegyi Adrienn, többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles, az országos koordinációt a MASPORT, az eseményeket pedig a helyi szervezők bonyolítják majd le.

A tavasz zárásaként, június 8-án rendezik a Szépkorúak Sportfesztiválját, amely a „régebb óta fiatal” korosztálynak kínál sportolási lehetőséget. Az egy napos fesztiválon túl a szövetség a Mozgásélmény Szenioroknak Program keretein belül egész évben ingyenesen elérhető mozgásanyagokkal tartja lendületben ezt a kiemelt törődést igénylő korosztályt.

A színes sportprogramokon túl a MASPORT népszerűsíti az Európai Bizottság nemzetközi #BeActive pályázatát, amelynek keretében május 19-ig keresik a legaktívabb európai kezdeményezéseket négy kategóriában (#BeActive Education, Workplace, Local Hero és Across Generations Award).

A MASPORT tavaszi programjairól bővebben a https://masport.hu/ oldalon tájékozódhatnak, a Kihívás Napjára nevezéshez a https://kihivasnapja.hu/ oldalon találnak információkat.

Címkék: mozgás, Sport, szabadidő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.