Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 02. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Senki nem kényszerül arra, hogy 47 ezer forintból éljen

Senki nem kényszerül arra, hogy 47 ezer forintból éljen

Számos, a munkabéren felül lehívható állami juttatással élhetnek a szociálisan rászorulók – számol be róla a Magyar Nemzet.

Az utóbbi hetekben élénk párbeszéd bontakozott ki Matolcsy György azon kijelentése kapcsán, miszerint a közmunkáért járó 47 ezer forint „szerény, de biztonságos megélhetés felé tereli azokat, akik korábban a 28 500 forintos munkanélkülieknek járó juttatásból rejtélyes módon, de meg tudtak élni”.

A lap beszámol arról is, hogy a valamilyen oknál fogva aktív korú nem dolgozóknak – hacsak nem közmunkát utasítanak vissza – legrosszabb esetben is fejenként 22 ezer forint jut, ezenfelül pedig havi néhány ezer forint értékben igényelhető a lakásfenntartási támogatás, valamint egy sor egyéb segítség – például átmeneti segély, adósságkezelés – jár.A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a lapot arról tájékoztatta, 71 250 forintnyi jövedelem alatt igényelhető a lakásfenntartási támogatás, amelynek összege 3600–6600 forint lehet a közmunkások vagy munkanélküliek körében, függően a háztartás méretétől.

A családi pótlék – abban az esetben, ha a családban mindössze egy közfoglalkoztatott szülő dolgozik - egy gyermek után közel 15 ezer forint lehet. Családi kedvezményt egy- és kétgyermekesek gyermekenként havi tízezer, három- és többgyermekesek gyermekenként havi 33 ezer forint összegben hívhatnak le.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény – azaz étkeztetés, tankönyv és készpénz – jár továbbá az önkormányzat által meghatározott mértékben abban az esetben, ha az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 37 ezer forintot. Ezen legkézenfekvőbb támogatásokon kívül további ezreket jelenthet, hogy a közfoglalkoztatásba bevonható személy és családja jogosult lehet minden szociális, családtámogatási és gyermekvédelmi törvény szerinti ellátásra, támogatásra.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.