Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Augusztus 23. 10:39, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Sanghaj egyik leginkább keresett hackerét fogták el a rendőrök

Sanghaj egyik leginkább keresett hackerét fogták el a rendőrök

Elfogták az egyik leginkább keresett sanghaji hackert, akinek bandája legutóbbi akciójával több mint egymilliárd forintnak megfelelő összeget csalt el.

A helyi rendőrség beszámolója szerint a mindössze 24 éves, de már így is visszaesőnek számító Vang családnevű sanghaji férfire Thaiföld fővárosában, Bangkokban találtak rá a hatóságok. A nemzetközi összefogással előkerített hacker illegális bevételei alapján a kelet-kínai metropolisz történelmének egyik legsikeresebbje.
Legutóbb például négy másik hackerrel együttműködve több ezer felhasználó regisztrációs adatait szerezte meg a legnagyobb elektromos kereskedelmi portál, a taobao.com adatbázisából, és összesen 30 millió jüant (1,1 milliárd forint) csalt el ezek számláiról. A visszaélésre úgy derült fény, hogy a pénz jelentős részét egy internetes játék felhasználói fiókjaiba irányították, s a tranzakciók így váltak gyanússá a számlák eredeti tulajdonosai számára, akik több százával jelentkeztek a rendőrségen.
Vang számítógépén a hatóságok megtalálták a csalást lehetővé tevő programot, amelyet bűntársaival együtt maga fejlesztett ki. A még középiskolát sem végzett hacker alig múlt húszéves, amikor már hírnevet szerzett magának. Négy évvel ezelőtt sikerült feltörnie Sanghaj rendszámtáblák online árverését lebonyolító rendszerét, ami miatt 14 havi börtönre ítélték, az internetes aukciót pedig befagyasztották. Miután büntetését letöltötte, Vang Thaiföldre költözött, s onnan szervezte most lebukott bűnbandájának tevékenységét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.