Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2011. November 24. 20:35, csütörtök | Helyi
Forrás: http://www.agromonitor.hu/index.php/videk/39-videk/5442-roka-valosagshow-a-budakeszi-

„Róka-valóságshow” a Budakeszi Vadasparkba telepített interaktív kifutóban

„Róka-valóságshow” a Budakeszi Vadasparkba telepített interaktív kifutóban

Multifunkcionális kifutót kap a Budakeszi Vadaspark legújabb lakója, a nyolc hónapos európai vörös róka – közölte Mezei János, a park kommunikációs vezetője

A Noé Állatotthon és vadaspark által megmentett kis róka pénteken költözhet be új otthonába, amelynek különlegessége, hogy a rókaodúhoz vezető alagútnál egy speciálisan kialakított plexiüveg segítségével bárki közelről megfigyelheti az állat mindennapjait.

A látogatók egy igazi „róka-valóságshow-nak” lehetnek részesei – emelte ki a kommunikációs vezető, hozzátéve: az új helyszín illeszkedik a vadaspark bemutatói filozófiájába, hogy a környezetünkben élő állatokat testközelből figyelhessék meg a látogatók, megismerkedve testfelépítésükkel, tulajdonságaikkal és életmódjukkal.
A pénteki ünnepélyes átadás mellett sor kerül a hivatalos róka-örökbefogadási ceremóniára is, amelynek részeként bárki hozzájárulhat a kis jövevény neveléséhez


Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 19:05, péntek | Külföld

Újabb napi oltásrekordot állítottak fel Németországban

Új rekordot felállítva egy nap alatt több mint 1,3 millió embernek adták be az új típusú koronavírus által okozott betegségtől védő oltást Németországban - közölte pénteken a szövetségi egészségügyi miniszter.

2021. Május 14. 18:04, péntek | Belföld

Már bárki napokon belül megkaphatja az oltást

Már bárki napokon belül megkaphatja a védőoltást életkortól és foglalkozástól függetlenül - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

2021. Május 14. 17:02, péntek | Belföld

Folyamatosan javulnak a járványügyi adatok

Folyamatosan javulnak és egyre kedvezőbbek a járványügyi adatok, túl vagyunk a járvány harmadik hullámának nehezén - jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

2021. Május 14. 16:07, péntek | Belföld

Vasárnaptól ismét kötelező a katolikus híveknek a szentmise

Ismét kötelező a katolikus híveknek vasárnaponként szentmisén részt venniük, miután a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia visszavonta a korábbi általános felmentést - tájékoztatta az MKPK sajtószolgálata az MTI-t.