Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2013. Április 17. 09:39, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Rögtön a mélyvízbe kerültünk! - Ferjáncz András - Ungvárszki Milán, Ózd Rallysprint.

Rögtön a mélyvízbe kerültünk! - Ferjáncz András - Ungvárszki Milán, Ózd Rallysprint.

Beszélgetés Andrissal a verseny után.

Szemlátomást gyorsról, gyorsra jobban mentél a Mitsubishi-vel. Hogy érezted magad a versenyen?
- Köszönöm! Örülök, ha kívülről is látszódott a folyamatos gyorsulásunk. A fokozatos tempónövelés volt a célunk, amit sikerült is abszolválnunk.
Az időink körről- körre javultak és mi is úgy éreztük Milánnal az autóban ülve, hogy egyre tempósabbak és pontosabbak vagyunk.

Az első igazi versenykilométereinket gyűjtöttük be száraz és éles körülmények között az első gyorsasági szakaszon, mivel az egyetlen tesztünk esős körülmények között zajlott, ahol nem igazán tudtuk megtapasztalni az autó határait, a féktávokat és a kanyarsebességet. Úgy gondolom, hogy erre a szituációra bátran mondhatjuk, hogy rögtön a "mély vízbe" kerültünk.
Az első körre rossz volt a gumiválasztásom, mivel puha keverékű gumival rajtoltunk el, amiket a gyorsasági felénél sikerült elmelegítenem és megégetnem, ezért minimálisra csökkent a tapadásunk, rossz döntést hoztam, ezen sajnos nem tudok változtatni.

Utólag visszanézve az időinket, sajnos kijelenthetem, hogy a rossz gumiválasztás mellé, még ráadásul túlságosan is elóvatoskodtam az első gyorsaságit, így bent hagytunk 10 másodpercet, ami elegendő lett volna az abszolút első helyhez. Nincsen ezzel probléma, első versenyünk volt, új volt körülöttünk minden, sokat kell még tanulnunk.
A hétvégén, aki maximális teljesítményt nyújtott, az Milán volt, a navigátorom. Hibátlanul, pontosan és tökéletesen adta vissza az általam lediktált itinert.
Bevallom őszintén, nem gondoltam volna, hogy már az első gyorsaságin felveszi a Mitsubishi és az én ritmusomat, hatalmas pozitív csalódás volt, szóval örülök, mert jól döntöttem, mikor Milán mellett voksoltam!

Rengeteg ismerős és ismeretlen ember gratulált a teljesítményünkhöz, akik láttak minket a szakaszokon. Jöttünk gyorsan, jöttünk látványosan is, amit az internetre felkerült eddigi videók is bizonyítanak.
A csapat maximálisan elégedett a teljesítményünkkel, az autót karcolás mentesen sikerült a célba hoznunk. A legnagyobb dicséretet Spitzmüller Csabitól kaptuk, aki a verseny végén "osztályon felülinek" nevezte a hétvégi teljesítményünket. Nem tagadom, hatalmas büszkeséggel töltött el minket az, hogy egy ilyen kiváló pilóta, mint Spici, elismerően beszélt a teljesítményünkről.
A verseny rendezése szuper volt, mindenki kitett magáért. Kedvesen fogadtak minket, segítőkész volt mindenki, a technikai ellenőrök, a sportbírók, a rendezők, szóval kerek egész volt a hétvége, le a kalappal azon emberek előtt, akik megrendezték és lehetővé tették ezt a rali hétvégét. Jó szájízzel indultunk haza.Mennyire váltál eggyé a versenyautóval? Mi az amit, ha lehetne másképp csinálnál?
- Az első hibás gumiválasztásomon kívül tökéletesre sikerült a hétvégénk, nem változtatnék semmin. Az autó hibátlanul működött, a futómű beállítások hihetetlenül jóra sikerültek, az úton tudtam tartani a rossz minőségű utakon is és a tempós kanyarokban is, bár teljesítményben gyengébb volt most az Evo, mint Kiskunlacházán, mivel a 2013-as szabályoknak megfelelően fel kellett raknunk a 32-es turbószűkítőt.
Hibázni nem hibáztunk, tanulni viszont, annál többet tanultunk.
Eddig még köszönő viszonyban sem voltam a Mitsubishivel, de így 45 versenykilométer után talán kijelenthetem, hogy már "magázódunk".

Mivel körgyors jellegű volt a verseny, volt-e utolérés esetleg?
- A második körben utolértük a Veres- Sándor- BMW triót, akik műszaki hibával küzdöttek, de az első adandó alkalommal félrehúzódtak és elengedtek bennünket, amit ezúton is köszönök nekik, korrekt, sportszerű magatartás volt a részükről.

Legközelebb hol találkozunk veled, melyik versenyen?
- Május 11-12.- én támadunk a Miskolc Rally Sprinten. Cél a dobogó!

Köszönöm a rengeteg biztatást a barátoknak, ismerősöknek, a segítséget a csapatnak, a tanácsokat édesapámnak, Spicinek, Juhász Csabinak és a támogatást a szponzoraimnak!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

2021. Április 30. 12:59, péntek | Sport

Jól éreztük magunkat a versenyen, amíg mentünk!

Kronome Ákosék jól kezdték a Boldogkő ralit, de a technika ördöge közbeszólt.