Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Augusztus 18. 07:28, csütörtök | Sport
Forrás: Göbölyös Gábor, az MTI különtudósítója jelenti:

Rio 2016 – Kikapott, így a bronzért játszhat a női vízilabda-válogatott

Rio 2016 – Kikapott, így a bronzért játszhat a női vízilabda-válogatott

A bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott a riói olimpián, miután a szerdai elődöntőben 14-10-re kikapott a címvédő és világbajnok amerikai csapattól.

Bíró Attila szövetségi kapitány Európa-bajnok együttese csak az első negyedben tudta tartani a lépést jóval esélyesebb riválisával, amely végül megérdemelt győzelmet aratott.

A magyarok így - akárcsak nyolc évvel ezelőtt Pekingben, valamint a legutóbbi londoni olimpián - a bronzcsatában lesznek érdekeltek.

A válogatott két nap múlva az oroszok ellen a magyar női vízilabdázás történetének első ötkarikás érmét szerezheti meg.

Női vízilabdatorna, elődöntő:
Egyesült Államok-Magyarország 14-10 (3-2, 5-3, 4-3, 2-2)
--------------------------------------------------------
Olimpiai Uszoda, 3500 néző, v.: Flahive (ausztrál), Sztavridisz (görög)
gólszerzők: Steffens 4, Musselman, Neushul 2-2, Fischer M., Seidemann, Fattal, Mathewson, Gilchrist, Craig 1-1, illetve Keszthelyi 4, Bujka, Kisteleki 2-2, Garda, Czigány 1-1
emberelőny/gól: 12/8, illetve 10/3

Egyesült Államok:
-----------------
Johnson - Fattal, Steffens, Mathewson, Neushul, Fischer M., Craig - cserék: Musselman, Fischer A., Gilchrist, Clark, Seidemann

Magyarország:
-------------
Kasó - Illés, Kisteleki H., Szűcs, Keszthelyi, Bujka, Garda - cserék: Antal, Czigány, Takács, Tóth I., Csabai, Gangl



A két csapat legutóbbi két tétmérkőzését öt góllal nyerték az amerikaiak, tavaly a kazanyi világbajnokság nyolcaddöntőjében 12-7-re, négy nappal ezelőtt Rióban pedig a csoportkör zárófordulójában 11-6-ra győztek. Nyáron az olimpiai felkészülés során egy amerikai túrán is részt vett Bíró Attila együttese, de mindhárom mérkőzés a házigazdák sikerével zárult.

A címvédő pihentebb lehetett, hiszen a házigazda brazilok ellen egy edzőmérkőzésnek is beillő 13-3-mal jutott a négy közé, míg a magyarok elképesztően szoros küzdelemben, végül ötméteresekkel múlták felül az ausztrálokat.

Az Olimpiai Uszodában ezúttal már több ezren figyelték az eseményeket, az amerikaiak több szurkolójuk volt.

Akárcsak a csoportkörben, ezúttal is az amerikaiak szereztek vezetést, de Garda Krisztina révén gyorsan jött a válasz. A túloldalon a 183 centiméter magas, 104 kilogrammos Melissa Seidemann talált be, viszont Kisteleki Hanna egy kétkapufás bombával gyorsan egyenlített. A címvédő a kapitány Maggie Steffens emberelőnyös góljával került újra előnybe (3-2), közvetlenül a negyed vége előtt egyenlíthetett volna a magyar csapat, de Bujka Barbara a kapusba húzta a ziccert.

A második felvonást újabb amerikai gól nyitotta, majd Bujka emberelőnyből volt eredményes. Az amerikaiak rendkívül magabiztosan játszották meg az emberelőnyöket, a negyedik, az ötödik és a hatodik értékesítésével pedig négygólosra duzzasztották a különbséget. Időkérés után szépített a magyar csapat, Bujka fantasztikus egyéni villanása kellett hozzá (7-4). Újabb amerikai gól következett, majd Keszthelyi Rita szépített fórból. Tóth Ildikó szinte közvetlenül a nagyszünet előtt faraghatott volna a különbségből, ám ejtése a kapufán csattant.

A harmadik negyed elején Keszthelyi villant a szélről, de centerből azonnal jött a válasz a másik oldalon. A magyarok mintha elfáradtak volna, az amerikaiak védekezésben könnyedén szerezték meg a labdát, elöl pedig biztosan értékesítették a helyzeteket (11-7). A magyar gólcsendet Keszthelyi törte meg, de a válaszra nem sokat kellett várni (12-7). A magyar kapuban ekkor Kasó Orsolyát Gangl Edina váltotta. Emberelőnyből Kisteleki szerzett gólt egy perccel a negyed vége előtt.

A zárófelvonás elején Ganglt is felavatták az amerikaiak, akik ekkor már inkább csak a védekezésükre koncentráltak, egymást követő két magyar emberelőnyt is megúsztak. Végül Czigány Dóra volt az, aki megtörte a góltalanságot, de a londoni játékok gólkirálynője, Steffens a negyedik találatával állította vissza a különbséget (14-9). A végeredményt Keszthelyi állította be emberelőnyből.

Korábban:
elődöntő:
Olaszország-Oroszország 12-9 (2-2, 4-2, 2-0, 4-5)
az 5-8. helyért:
Ausztrália-Brazília 11-4 (2-1, 3-1, 4-1, 2-1)
Spanyolország-Kína 11-6 (2-2, 2-0, 4-2, 3-2)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.