Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 06. 16:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Rengeteg teherautós és buszos szabálytalankodott egy hét alatt

Rengeteg teherautós és buszos szabálytalankodott egy hét alatt

Csaknem 400 jogsértést állapítottak meg a rendőrök a teherautók és buszok egyhetes országos ellenőrzésén - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának országos ellenőrzésén a rendőrök február 26. és március 4. között 1741 nehéz tehergépkocsit és 251 autóbuszt ellenőriztek. Az egyhetes akcióban az ellenőrzött járműveknél összesen 384 jogsértést állapítottak meg a rendőrök.

Azonnali közlekedési korlátozást 12 tehergépkocsinál rendeltek el. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 68 esetben, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 55 esetben, míg az okmányokkal összefüggő jogsértések miatt 27 esetben kellett intézkedést lefolytatni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során alkoholfogyasztás gyanúja nem merült fel, 20 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, míg 128 járművezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésénél 2 jármű vezetője gyorshajtott, míg vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 9 sofőrrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek - írták.

A Tispol európai szintű ellenőrzésének keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták. Ezen felül az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a vagyon elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására is - áll az ORFK közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni