Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 02. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Rejtett aknák a forint alapú hitelekben

Rejtett aknák a forint alapú hitelekben

Számos csapdát és később jelentkező problémát rejthetnek magukban a devizahitelek végtörlesztéséhez felvett forintkölcsönök.

Érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt bármit aláírunk. A bankok még bíznak a pereskedésben, és nem kapkodnak a végtörlesztésre jelentkező ügyfelekért.

Jelentősen eltávolodhatnak egymástól az évek múlásával a jelenleg közel megegyező törlesztőrészletekkel bíró forinthitelek árai, ezért érdemes alaposan utánanézni az első látásra hasonlónak tűnő kölcsönöknek. Gergely Péter, a BankRáció hitel-összehasonlító portál szakértője a Magyar Nemzetnek elmondta, a hasonlónak tűnő ajánlatok esetén először azt érdemes megnézni, hogy mekkora kezdeti költségekre kell számítani. Ha ez az összeg meghaladja az adós lehetőségeit, akkor a hitel felvétele eleve kizárt. Annak sem árt utánanézni, hogy mit vár el a bank a kölcsön folyósításáért. A számlanyitást ma már minden pénzintézet megköveteli, de lehet, hogy a fizetés e számlára utalását is elvárja, esetleg egy-két csoportos megbízást is kötelezővé tesz. (rá)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.