Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 10. 14:14, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Régi Honda, új színekkel az Eger Rallye-n

Régi Honda, új színekkel az Eger Rallye-n

Riport Kondella Péter autóversenyzővel, 2013 első Rali Túra versenye után.

A 2013-as Eger rallyn új navigátorral indultál. Mennyire tudtatok eggyé válni a Hondában ezen a versenyen?

Furcsa volt, hogy nem ugyanazt a hangot és hangsúlyt hallom, mint eddig. De a második körre sikerült egymás „elvárásait” közelebb hozni, és szerintem jobban sikerült, mint amennyire számítottunk rá. Van hová fejlődnöm, és Pistitől tanultam új dolgokat, ami remélem, előrébb viszi a pályafutásom.



A szakaszok nem épp pályaautózásra valók voltak. Megúsztátok defekt nélkül?

Ez így van, talán ettől is szép egy rally verseny. Megúsztuk defekt nélkül, mert szerencsére rövid volt az a szakasz, ahol esély lehetett volna rá. Én inkább a levágások és kihordások ellen tennék valamit…



Az Egerszalóki ugrató pár autónak a hajtásláncát tönkre tette, így ki kellett állni a gyorsról. Mi a titka egy jól abszolvált ugratónak?

Mindenkinek más és más a titka, Én elveszem a gázt, amikor a levegőben van az autó, és csak akkor lépek újra rá, amikor már földet ért, hogy ne kapjon nagy terhelést a féltengely. Legalábbis így mondták, Én pedig megpróbálok ezekből tanulni.



Rajtceremónia nélküli Eger rallyn vagytok túl. Mennyire szeretted volna, ha Ti is fel tudtatok volna állni a Főtéren a dobogóra?

Mi szeretjük, ha megbecsülnek, tisztelnek, és versenyzőként ugyanolyan elbírálásban részesítenek, mint a többi versenyzőt. De tudjuk, hogy nem mindig lehet minden igényt kiszolgálni. Természetesen szerettünk volna Mi is rajtdobogós ceremóniát, de ebben most nem volt részünk. Ettől még nem lett számunkra kevesebb az egri futam.



Legközelebb hol találkozhatunk veletek, melyik versenyen?

Soron következő versenyünk az ózdi RTE futam, mely május 11-12-én kerül megrendezésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.