Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2021. Május 12. 09:40, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Szerény kezdés

Rally: Szerény kezdés

Két versenyző páros állt rajthoz a Horváth Rallye ASE színeiben, a I. Therwoolin Boldogkő Rally a Pannon Kupáért versenyen.

A Nagy Mátyás - Nagy Tamás testvérpáros és a Németh "8V" Péter - Sztanics Márió duó. Tamást és Pétert kaptam mikrofonvégre.

Nagy Tamás:

Jó pár éve nem indultatok rali versenyen, mióta is? Hamar belerázódtatok?

- Igen, tét versenyen 2018-ban a Nyíregyháza Rallyen indultunk, pár kisebb autózással próbáltunk formában maradni. Még kell egy-két verseny, hogy visszazökkenjünk, de iparkodunk.

A majd 130 kilométer mennyire vette ki az erőtöket? Sikerültek-e a gumiválasztások?

- Fizikálisan rendben vagyunk, gumiválasztás is szerintem jól sikerült. Az első körben mehettünk volna puhább keverékkel, de voltak részek ahová meg inkább ez kellett.

Miként is értékeled a versenyt? Ha újra rajtolhatnál mit tennél másként?

- Az első körben lehettünk volna sokkal bátrabbak, az Orfűi verseny nagyon kellett volna tesztként... Összességében jónak értékelném a teljesítményünket, végül is másodikak lettünk és vigyáztunk az autóra is.Németh "8V" Péter:

A 2021-es Rally1-es évadra Orfűn teszteltetek volna, de ott a váltó adta meg magát. Itt most mi történt, hogy egy gyorssal a cél előtt kiálltatok?

- Leérkeztünk az utolsó előtti gyorsaságiról és haladtunk a tankoló zóna felé etapon. Sajnos egyszer csak becsörrent a motor, és ahogy ezt észleltük abban a pillanatban már a hajtó kar ki is jött a blokk oldalán. Mondjuk úgy, hogy nagy csattanóval zártuk a napot!

Kategória első helyet sikerült autóznotok a Kányi elág - Hernádvécse szakaszon. Vért ittatok?

- Én személy szerint nem számítottam rá mivel eléggé változatosak voltak a körülmények. A gyorsasági elejét, azt nagyon el is óvatoskodtuk. Azt tudnám mondani, hogy a végére szabadultunk föl viszont akkor akadt egy technikai problémánk és teljesen elment a fékünk. Ha jól emlékszem, amikor áthaladtunk a célon az első mondatom az az volt, hogy ez nagyon rosszul sikerült. Ezek által nem tudnám azt mondani, hogy vért ittunk, arra tudok gondolni, hogy a többiek még rosszabbul autóztak, mint mi.

130 versenykilométer várt rátok. Amíg mentetek, hogy éreztétek magatokat az autóban?

- Nagyon jól éreztük magunkat, viszont az egész verseny nagyon nagy kihívás volt számunkra még soha nem mentünk ilyen hosszú távot ilyen körülmények között. Eléggé sok volt számunkra az újdonság még a kocsiba is be kellett lakni magunkat, de úgy gondolom, azt már elmondhatjuk, hogy tegező viszonyba kerültünk. Voltak meglepetések a nap folyamán, nem gondoltuk volna, hogy ilyen közel tudunk autózni az elejéhez vagy akár velük együtt, és hogy gyorsaságit is tudunk nyerni. Pozitívan gondolok vissza az egész versenyre nagyon sokat fejlődtünk és tanultunk és látjuk, hogy mibe vannak a hiányosságaink. Az kicsit sajnáljuk, hogy kategória második és 2WD második helyről estünk, ki de ilyen ez a technikai sportág.

Partnereink: Hiröstech Kft, Nagy Travel Kft, Lekri group Kft, Archeo gép Kft, Trans injekt Kft, Nardon Kft, Hudráné Horváth Andrea E.V., Wolf distribution Kft, From-to Kft, Haty szerviz, NRG agent Kft, P.S.S. Plusz Kft, Hirös consulting Kft, Kecskeméti sörház.

Fotók: Hajóka SportFotó
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.