Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. November 09. 15:03, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Boldogok vagyunk!

Rally: Boldogok vagyunk!

Sikeresen teljesítette a Kronome Ákos - Pásztor Tamás ralipáros a III. Rally Hungary-t. P11 kategória győzelmet és ORC 2WD ötödik helyet értetek el.

Ákossal, a pilótával beszélgetek.

A nyíregyháza belvárosában megrendezésre kerülő rajtceremónia után meg sem álltatok a RabócsiRingen kialakított Super Special szakaszig. Sikerült-e körbetalálnotok?

- Igen, sikerült, semmit nem kockáztatva, gond nélkül teljesítettük.

Az első nap hét gyors várt rátok Miként feküdt az a Skoda Fabia-nak?

- Sajnos a technika ördöge velünk volt a versenyen most is. Az első újhutai szakaszra menet párszor rángatott az autó, utána semmi gond, nem tudtuk mire vélni ezt. Ez a szakasz etap lett egy tűzeset miatt, ezen átjutottunk. A füzérin a rajt után 1km-rel rángatott, majd csak alapjárat volt. Ez volt a problémánk a Boldogkőváralja Rallyn is, kiszálltam megmozgattam a fojtószelep csatlakozóját, nagy nehezen életre keltettük, ez pár percünkbe került, tovább mentünk. A probléma ismét előjött ezen a szakaszon még egyszer, ismét szerelés, pár perc, eljutottunk a céljáig a gyorsnak. Kb.6 percet vesztettünk ezzel. Ez a gond az elején megpecsételte a versenyünket. Szerintem nagyon jó gyorsaságik ezek. Nagy szerencsénk volt az időjárással, szép, száraz időnk volt. Jó lett volna ez, ha nincs ez a műszaki gondunk, ami végigkísért a versenyen minket hol több, hol kevesebb hátráltatással.

Nektek volt-e defektetek a két nap alatt, ha igen mitől is lehetett kapni?

- Nem volt defektünk, figyeltünk a köves részekre, szerencsénk volt. Defektet nem lehet kapni, csak szerezni! Mi is próbáltunk minél kevesebbet oldallal csúszni, elkerültem a kézifékezést, ne terheljük a gumi oldalát a köves részeken.

Vasárnapra hat hegyi gyorsot mért rátok a rendező. A Fóny - Regéc - Óhuta mitől is jött be nektek?

- Hát, az nagy kedvenc! Eszméletlen jó a ritmusa, zseniális. Igazán a kezünkre való. Úgy látom, nekünk a tempós, gyors kanyarokkal teli gyorsasági fekszik igazán. Ott jók nagyon az idők, amit megyünk.

Nyíregyháza belvárosában volt a 10-es gyors. A három év alatt talán most volt a legjobb idő ott és a többi szakaszon is. Sikerült élvezni azt a szakaszt?

- Tartottam picit tőle, de nagyon élvezhető volt, csak rengeteget álltunk előtte. Szerintem a városi gyors nagyon jó ötlet, csak így körgyorsaságiként nem kellene megrendezni. A mezőny végére borzalmasan szétesik az egész a bizonytalan rajtolás miatt.

Végezetül miként is értékeled ezt a három napos versenyt?

- Örülünk, hogy célba értünk, többször átvillant bennünk, a mikor makacskodott az autó, hogy ez nem fog sikerülni. Nehéz volt, de ez ettől szép. Ez egy jó verseny volt, jó volt látni, hogy viszonylag sok néző állt a pálya szélén. Köszönjük Nektek! Úgy jó versenyezni, ha sokan vagytok!! Úgy néz ki, hogy ORC abszolút értékelésben év végén másodikok lettünk, és 2WD-ben is második helyen zártunk összetettben. Boldogok vagyunk.

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt, Kovács Zoli.

Fotó: Hajóka SportFotó
– Hajósi Miklós –

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.