Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2019. November 15. 16:56, péntek | Sport

Rally: 2 év, 4 autó, 4 bajnoki cím

Rally: 2 év, 4 autó, 4 bajnoki cím

November 8. és 10. között zajlott le a Rally Hungary 2019, amely nem kizárólag az ERC záró fordulója volt, hanem a magyar bajnokságé is.

Az idei szezon ORC bajnoki címe az utolsó megmérettetésen dőlt el. A kiélezett versengésben a Dudás Gergő - Szabó Krisztián páros gurulhatott át győztesként a céldobogón, így összesítettben a fiatal pilóta és navigátora lett az év bajnoka is.

Gergővel nemcsak a versenyt, hanem az elmúlt évet is értékeltük.

Először is, engedd meg, hogy gratuláljak neked a hétvégi és az egész éves teljesítményedhez!
Ha szeretném összefoglalni eddigi karriered, nem kell éveket átgondolnom, hiszen viszonylag rövid ideje versenyzel, mégis hihetetlen eredményeket tudsz már most felmutatni. Valószínűleg kevesen tudják, de ebben az évben 4 címmel is büszkélkedhetsz. Ezek után azt gondolom, nyugodtan kimondhatjuk, hogy belenőttél abba a bizonyos kabátba, amiről év elején sokan azt gondolták, hogy túl nagy lesz rád. Te hogyan látod?

- A csapattal és a családdal is sokat beszélgettünk az idei évről, úgy gondoljuk, hogy a kemény munka és a sok áldozat meghozta gyümölcsét. Nagyon összecsiszolódtunk, mindenki profin teszi a dolgát. Nekem fel kellett nőnöm a feladathoz és ahhoz a bizalomhoz, amit kaptam. Az eredmények tükrében azt hiszem ez sikerült, de ahogy más sportágban, úgy a rallyban is elengedhetetlen a folyamatos fejlődés és a sport iránti alázat.

Kérlek, áruld el, hogy melyik az a fentebb említett 4 bajnoki cím!

- Az FRT.HU Kupa, az ERT Junior 2019 (Balkan Rally Championship), az ORC Abszolút és a P14 géposztály bajnoki címeit hozhattuk haza.

Az ORC bajnoki címe az utolsó futamon dőlt el. Mennyire volt ez meghatározó a felkészülés alatt, mennyiben volt más a felkészülés? Nyomasztó teherként vagy motivációként hatott rád, hogy esélyes vagy bajnokként abszolválni az évet?

- Azt hiszem, kicsit mindkettő hatás bennem volt. Igyekeztem lazán kezelni a helyzetet, de ez mégiscsak egy verseny, ahol mindenki nyerni szeretne. Az első szakaszt óvatosan kezdtük, majd egy kisebb kaland után ráléptem a pedálra, ezt követően mindig az aktuális helyzetnek megfelelően igyekeztünk a biztonsági autózni vagy épp bevállalósabb tempóval versenyezni. Folyamatosan figyeltük, hogy a mezőnyben a többiek milyen idővel teljesítettek egy-egy szakaszt és ez alapján higgadtan végig gondolva és Tiánnal átbeszélve építettük fel a stratégiánkat.

Milyen érzés volt abban a tudatban átgurulni a céldobogón, hogy bajnokok lettetek?

- Elsőként átgurulni a céldobogón mindig nagyszerű érzés, de a bajnoki címet, akkor és ott még fel sem fogtuk igazán. Ugyanakkor azzal az autóval nyerni, amit a legjobban szeretek és tisztelek, nagyon felemelő érzés. Azóta rengeteg gratulációt, elismerő üzenetet és biztatást kaptunk a jövőre nézve, amit ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek!

Ha már a jövőt szóba hoztad, milyen terveitek vannak a következő szezonra?

- Számos forgatókönyvünk van, a csapat jelenleg is ezen dolgozik. Ígérem, amint kiderül, hogy melyik irányba indulunk el, tudatni fogjuk mindenkivel.

Tudom, hogy ez most az ünneplés ideje, de azt gondolom, muszáj szót ejtenünk azokról a tettekről, amiket önzetlenül tesztek másokért. A társadalmi szerepvállalás ilyen foka nem igazán jellemző a korosztályodra, hogyan csöppentél ebbe bele?

- A családomnak mindig is fontos volt, hogy a lehetőségeinkhez képest segítsük a beteg gyermekeket, és közvetlen hozzátartozóikat. A második éve állunk kapcsolatban a Ments Életet Alapítvánnyal, mely szervezeten keresztül számos álmot váltottunk valóra és sok esetben nyújtottunk élményt az egész család számára. Azóta több civil kezdeményezéshez is csatlakoztunk, segítünk, ahol tudunk és ameddig a korlátaink engedik. Szerencsére, a támogatói és baráti körünk is aktívan részt vesz ebben. Nincs nagyobb köszönet, mint a gyermekek arcán látható boldog mosoly. Ahogy az is nagyon jó érzés, hogy az autósporton belül is nagyon sokan csatlakoznak hozzánk.Támogatóink mellett külön köszönettel tartozom Szabó Krisztiánnak, Papp Gyurinak, a szervizcsapatnak és utoljára, de nem utolsó sorban Tóth Zsoltnak!

Partnereink segítségét köszönjük: Domvill Szer Kft., Clone GSM Komárom, Prometric Test Center, Blessed Road Kft., FHO Kft., Supersprint, OLP-Tech Kft., Eszo Kft. Kacsándi Elektro Kft., FUEL, S7 Gázfutár, Stage-Light-Theatre, Drem-Light-Theatre, DESEF Silver, Kraftwekbau Kft., Jutavit.


Fotó: Hajóka SportFotó

- Kovács Csilla -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 09:23, péntek | Sport

Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny!

Technikai gondoktól sem mentes verseny tudhatnak maguk mögött a Bátyi tesók.

2021. Május 14. 08:21, péntek | Sport

Rally: Reméljük, megtörik az átok Egerben!

Három nap, egy salakpályás prológ, 14 gyorsasági szakasz és összesen 170 versenykilométer vár a Kronome - Pásztor ralipárosra.

2021. Május 13. 16:38, csütörtök | Sport

Győzelemmel debütált Luigi a Supercar kategóriában!

Interjú Luigi-val 2021 első magyarországi Rallycross OB után, amit szerencsésen meg is nyert.

2021. Május 12. 09:40, szerda | Sport

Rally: Szerény kezdés

Két versenyző páros állt rajthoz a Horváth Rallye ASE színeiben, a I. Therwoolin Boldogkő Rally a Pannon Kupáért versenyen.