Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. December 09. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban

Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban

Világ Sportlegendái Díjjal ismerték el posztumusz Puskás Ferenc labdarúgót Monte-Carlóban - közölte az MTI-vel vasárnap a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete.

Szöllősi György tájékoztatása szerint a "sportcsillagok Oscar-gálájának" is nevezett ceremónián azokat a sportolókat ismerik el a Világ Sportlegendái Díjjal (World Sports Legends Award), akik kiemelkedő karrierjük mellett vagy pályafutásuk befejezése után is sokat tettek a közösségért, és életművük példaértékű az új generációknak is. Az elismerést több kategóriában osztották ki szombat este.

A Puskás Ferencnek posztumusz odaítélt kitüntetést a 2006-ban elhunyt háromszoros BEK-győztes labdarúgó dédunokája, Ane de Juan Damborena és Schmitt Pál, a nemzet sportolója, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, korábbi köztársasági elnök vette át.

A nagyszabású eseményen részt vett a Puskás Akadémia képviseletében Mészáros Lőrinc elnök, Jakab János, a felügyelőbizottság elnöke és Tóth Balázs akadémiaigazgató, továbbá Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke. Puskás Ferenc egykori klubja, a Real Madrid képviseletében a legendás 10-es egykori csapattársa, Amancio Amaro Varela érkezett Monte-Carlóba. Jelen volt az ünnepségen Károlyi György, Magyarország párizsi nagykövete is.

A felcsúti Puskás Intézet minitárlatot épített fel a Fairmont Monte-Carlo hotel egyik szárnyában, az ünnepségnek helyet adó Salle d'Or előtt. A kiállítás több értékes relikviával mutatta be Puskás Ferenc kispesti és madridi életútját, válogatottbeli szereplését.

A 2019-es díjazottak:

Életművéért:
Nasszer al-Attijah (katari): autóversenyző, 3x Dakar-győztes, olimpiai bronzérmes sportlövő
Mario Andretti (amerikai): F1-es világbajnok, Indy- és NASCAR-győztes
Loris Capirossi (olasz): 3x gyorsaságimotoros-világbajnok
Ana Gabriela Guevara Espinoza (mexikói): világbajnok, olimpiai ezüstérmes 400 méteres futó

Jótékonysági tevékenységéért:
Connie Henry (brit): egykori hármasugró, a Track Academy vezetője. A jótékonysági szervezet a sport révén segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat.

Posztumusz:
Puskás Ferenc (magyar): olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes, 3x BEK-győztes labdarúgó

Címkék: díj, Puskás Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;