Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2015. Június 19. 13:11, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Plusz pénzt biztosít az unió a migrációs válság kezelésére

Plusz pénzt biztosít az unió a migrációs válság kezelésére

Jóváhagyták pénteken az uniós tagállamok az Európai Unió idei költségvetésének kiegészítését a földközi-tengeri migrációs válság megemelkedett költségeinek fedezésére.

A miniszterek tanácsának közleménye szerint a tagállamok sürgősséggel és elsőbbséggel vitatták meg az ügyet, és a migrációs nyomás és a menekültáradat kezelése érdekében 89 millió euróval egészítették ki az idei maximális uniós kötelezettségvállalások és 76,6 millióval a tényleges kifizetések szintjét. A kommüniké arra is kitér, hogy miután még vannak a közös kasszában fel nem használt pénzek, azért a tagállamoknak nem kell soron kívül pénzt befizetniük a költségvetésbe.

A pótlólagos pénz az unió határőrizeti ügynökségének munkájának támogatása mellett az úgynevezett menekült-, migrációs és integrációs alap, valamint a belbiztonsági alap pénzügyi lehetőségeit bővíti.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 08:00, kedd | Külföld

Szigorodtak a beoltatlanokra vonatkozó korlátozások Ukrajnában

Ukrajnában hétfőtől életbe léptek azok a szabályozások, amelyeknek értelmében szigorodtak a koronavírus-járvány miatt bevezetett karanténkorlátozások a beoltatlanok számára.

2021. December 07. 06:00, kedd | Külföld

Közelít Magyarország felé az omikron koronavírusváltozat

Horvátországban is megjelent a koronavírus új, először Afrika déli részén azonosított omikron nevű változata - közölte Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) igazgatója hétfőn.

2021. December 06. 16:05, hétfő | Külföld

Egy római buszon szabták ki az első bírságot oltás nélküli utasra

Rómában bírságolták meg az első utast, aki védettségi igazolás nélkül szállt buszra hétfőn, miután a tömegközlekedési eszközökön, valamint a vendéglátásban is életbe léptek az oltás nélkülieket korlátozó szigorítások.

2021. December 06. 13:03, hétfő | Külföld

Meghaladta a 20 milliót a beadott harmadik oltási dózisok száma Nagy-Britanniában

Meghaladta a húszmilliót a koronavírus elleni oltásokból beadott harmadik dózisok száma Nagy-Britanniában.