Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 10. 12:50, hétfő | Helyi
Forrás: http://bicske.blog.hu/

PET Dínó a bicskei Dínó parkban

PET Dínó a bicskei Dínó parkban

A Gyermekotthonban látható a Bicskedély (amihez nem kell engedély) legjobb arca. A Bicskedély rendezvényen, a bicskei Batthyány kastély parkjában mintegy kétezer ember fordult meg.

A hasznosítással környezetvédő üzenetet is hordozó 25 méteres alkotás minimum 15 ezer összegyűjtött, összeadott PET palackból épült meg, de inkább többől - eredetileg a bölcsőde játszókertjének létrehozása érdekében.

A Vajda János Gimnázium tanárai, diákjai dolgoztak rajta vagy háromszázan.

A váza periodikus betonacél, ami Homonyik András szakembernek köszönhető.

A gimnazisták a vázon belül színes égőket vezettek be, ezért aztán éjjel igazán színpompás, sárkányhoz illő látványt nyújt.

A palackokból az összecsúsztathatóság érdekében el-eltávolították a tetejüket és aljukat, viszont azok a részek is beépültek a bicskei PET-Dínóba.

- Aki nem látta és bemutatná a Dínók iránt hivatalból érdeklődő gyermekeinek - tegye meg, amíg lehet - mondta Vásárhelyi János úr a Bicskedély Bicske Day-nek is helyt adó Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatója.

Izing Antal

http://bicske.blog.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.