Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2012. Április 08. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: Daily Mail / Pécsi STOP

Partra vetett "szörny" sokkolta a lakosságot

Partra vetett

Titokzatos tengeri lény partra vetett teteme sokkolta a helyieket a napokban Dél-Karolinában.

A fövenyre került méretes, ijesztő küllemű, több színben pompázó testet, melyen egy gombszemű fej ült, nem tudták beazonosítani, de mielőtt még kikiáltották volna Nessie dél-karolinai kiadásának, egy állatorvos megfejtette a dél-kaliforniai "szörny" titkát - írja a Daily Mail. A szakember szerint a partra vetett lény nem más, mint egy igencsak nagyra nőtt tokhal.

A tokhalak akár az öt méteres hossz és a 360 kilogramm súlyt is elérhetik, testüket bőrcsontok és vértpikkelyek fedik, a szájuk előtt haránt irányú bajuszsor fejlődött ki. képződmények találhatók, melyek segítenek a préda helyének meghatározásában.

Daily Mail / Pécsi STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 18:01, csütörtök | Belföld

Péntek éjfélig várják a 16-18 évesek regisztrációját

Péntek éjfélig várják a 16-18 évesek regisztrációját a vakcinainfo.gov.hu-n - emelte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

2021. Május 06. 17:04, csütörtök | Belföld

Tízből hét magyar elégedett a vakcinák beszerzésével

A magyar felnőtt lakosság masszív többsége, 72 százaléka elégedett a kormány oltóanyag-beszerzési stratégiájával a koronavírus-járvány alatt

2021. Május 06. 15:02, csütörtök | Belföld

Láncra vert három kiskutyát és egy macskát, majd elköltözött a nő

A gyanú szerint egy 43 éves erdőkertesi nő láncra kötve bezárt három kistestű kutyát és egy macskát, majd elköltözött. A gödöllői nyomozók most fejezték be a 2018-as büntetőügyet.

2021. Május 06. 13:54, csütörtök | Belföld

Augusztusig maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.