Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 15. 06:16, kedd | Helyi sport
Forrás: erdioldal.hu

Otthon tartotta a kupát az ÉRD

Otthon tartotta a kupát az ÉRD

36–23-ra győzte le az ÉRD a Budaörsöt a VII. Érdi Ipartestület Kupa záró mérkőzését. Szabó Edina együttese három győzelemmel zárta a tornát, így otthon tartotta a trófeát.

Az eredményhirdetés előtt T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte Milák Kristófot, az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. úszóját, aki a budapesti felnőtt vizes-világbajnokságon ezüstérmet szerzett 100 méter pillangón.

ÉRD–Budaörs

Remek iramban, az első hatvan másodpercben négy góllal kezdődött a döntőnek is beillő ÉRD – Budaörs találkozó a VII. Érdi Ipartestület Kupán. Ezt követően azonban a Budaörs bele-belehibázott a mérkőzésbe, valamint a kapuban Janurik Kinga elemében volt, így negyedóra után hattal, a szünetben nyolccal ment Szabó Edina együttese. A fordulás után a parádésan játszó érdiek Kisfaludy Anett találata után tízre növelték előnyüket.
A folytatás így csak presztízsidőszak volt, az ÉRD szebbnél szebb támadásokat vezetett és látványosabbnál látványosabb gólokat lőtt, így nem volt kérdéses tornagyőzelme. Az érdiek végül 36–23-ra nyertek.

ÉRD–Budaörs 36–23 (17–9)

Legjobb dobók: Krpezs-Slezák 9, M. González 5, Tóth G., C. Lassource 4-4, ill. Szöllősi-Zácsik 4, Hornyák Á. 3

MTK Budapest–Kecskeméti NKSE

Magabiztosan szerezte meg a harmadik helyet az MTK. Az előny a Kecskemétnél volt, hiszen Marosán György a második napra nevezett kerethez képest ismét öt változást eszközölt a Bács-Kiskun megyei csapat összeállításában, míg a kék-fehérek a lehetséges tizenhat helyett csupán tizennégyet neveztek. Ennek ellenére Golovin Vlagyimir lányai hamar eldöntötték a nyitott kérdéseket és a harmadik hely sorsát, mivel tizenkét perc után már öttel, a szünetben nyolccal vezettek, s ez a 37. percig meg is volt, ezt követően azonban hét perc alatt feljött egyre a KNKSE, de az MTK megrázta magát, s 31–24-re győzött.

MTK Budapest–Kecskeméti NKSE 31–24 (15–7)

Legjobb dobók: Dakos 6, Karnik 5, Termány, Slakta 4-4, ill. Szabó Edina 8, Varga N. 7

A VII. Érdi Ipartestület Kupa végeredménye: 1. Érd 6 pont, 2. Budaörs 4 p, 3. MTK 2 p, 4. Kecskeméti NKSE 0 p

Korábbi eredmények:
ÉRD–Kecskeméti NKSE 30–24 (13–13)
MTK Budapest–Budaörs 29–31 (18–14)
ÉRD–MTK Budapest 38–27 (19–12)
Kecskeméti NKSE–Budaörs 29–36 (14–23)

A torna gólkirálynője: Katarina Krpezs-Slezák 27 találattal

A torna legértékesebb játékosa a vezetőedzők döntése alapján: Katarina Krpezs-Slezák

A torna legjobb kapusa: Janurik Kinga

Címkék: kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.