Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2012. Május 10. 07:23, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Orosz Kupa: Dzsudzsákék elbukták a döntőt, a Rubiné lett a trófea

Orosz Kupa: Dzsudzsákék elbukták a döntőt, a Rubiné lett a trófea

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva 1–0-ra kikapott a Rubin Kazanytól a labdarúgó Orosz Kupa szerda délutáni, jekatyerinburgi döntőjében. Dzsudzsák végigjátszotta a mérkőzést.

A mérkőzést eldöntő gólt a moszkvai születésű, de finn válogatott Roman Eremenko szerezte jól eltalált, 30 méteres lövésből a 78. percben.

A beszámolók szerint a mérkőzés nagy részében nem látszott a játék intenzitásán, hogy a tét az Orosz Kupa – érződött, hogy a két csapat nincs csúcsformában (a Dinamo három, az európai kupaindulást jelentő helyekről lecsúszó Rubin öt forduló óta nyeretlen a bajnokságban).

A mérkőzés elején a Dinamo játszott kezdeményezőbben, Dzsudzsák is akkor volt többet játékban. A második játékrész is egy lesen elhalt Dzsudzsák, Kuranyi akcióval indult.

A hajrában az európai kupabelépőre is hajtó kazanyiak két veszélyes lövéssel is jelentkeztek: a 74. percben az izraeli Bibrasz Natko 40 méterről még a keresztlécet találta telibe, néhány perccel később aztán jött Eremenko gólja.

A Rubin története során először szerezte meg a serleget, korábbi egyetlen döntőbeli szereplése (2009) vereséggel végződött.

A hatszoros Szovjet Kupa-győztes Dinamo eddig egyszer, 1995-ben hódította el az először 1992-ben kiírt Orosz Kupát, a mostani a harmadik veresége a döntőben (1997, 1999, 2012).

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 09:06, péntek | Sport

Drukkolunk egy kis esőért, a Nézők szurkoljanak nekünk!

Idén a harmadik ERC futamán vesz részt Juhász Csaba. Most épp Bencs Zoltán navigál majd neki a 14 gyorsot magába foglaló versenyen.

2021. Október 20. 14:41, szerda | Sport

Másodjára minden kifelé pattant a SlovakiaRingen

Balszerencsés hétvégét zárt a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata a Rallycross OB idei hatodik, szlovákiai állomásán, bár Benyó Máté és Várkonyi Bence is döntőbe jutott, végül egyikük számára sem termett babér.

2021. Október 17. 08:15, vasárnap | Sport

Harmadik Európa-bajnoki címét nyerte Kiss Norbert

Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing magyar pilótája, miután a sorozat idényzáró misanói hétvégéjének első futamán másodikként végzett.

2021. Október 14. 14:40, csütörtök | Sport

MAGYARORSZÁG AZ E-SPORT RÉGIÓS EGYIK VEZETŐJÉVÉ VÁLHAT

A járvány helyzetben a sport területek leállásával fókuszba kerültek az e-sportok.