Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2012. Január 03. 08:04, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: Magyarország biztonságosabb lesz

Orbán: Magyarország biztonságosabb lesz

Az egységes katasztrófavédelmi rendszernek köszönhetően január elsejétől Magyarország biztonságosabb lesz - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy látja, hogy a 2010-es árvizek és a vörösiszap-katasztrófa nagy valószínűséggel elkerülhető lett volna, ha már abban az időben létezett volna egy bejáratott rendszer.

Első helyen az állam felelős a közbiztonságért, és az állam mától nem moshatja kezeit katasztrófák esetén – fogalmazott Orbán Viktor, kiemelve: ezután a polgároknak is ki kell venniük a részüket mind a feladatokból, mind pedig a felelősségből.

A miniszterelnök kiemelte: az új katasztrófavédelmi törvény hatálybalépésével egységes, hivatásos katasztrófavédelmi szerv jön létre, mely lehetővé teszi, hogy egy hatékony, gyorsreagálású szervezet működhessen a jövőben Magyarországon - írja a kormany.hu.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszöntőjében rámutatott: a mai nap a rendszerváltás léptékű változás napja. Az új szervezet alapvető rendeltetése az ország területén élő lakosság életének, vagyonának védelme, valamint az iparbiztonsági feladatok ellátása.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 18:17, szerda | Belföld

Véletlenül elsütötte a fegyverét egy rendőr

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa - nem jogerősen - 520 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a lőfegyver használatával járó foglalkozástól azt a rendőrt,

2021. December 01. 17:03, szerda | Belföld

Év végéig még kitölthető az online zöld kérdőív

December végéig még van lehetőség részt venni hazánk klíma- és természetvédelmi témájú online felmérésében, a kitöltés határideje ugyanis egy hónappal meghosszabbodik

2021. December 01. 13:03, szerda | Belföld

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú írásbelikre

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

2021. December 01. 10:58, szerda | Belföld

Már meg lehet venni a 2022-es éves autópálya-matricákat

Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése, a vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén,