Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2011. November 16. 06:48, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: a kormány 75 százalékra szeretné emelni a foglalkoztatottsági rátát

Orbán: a kormány 75 százalékra szeretné emelni a foglalkoztatottsági rátát

A demokráciáknak mindenekelőtt csökkenteniük kell az adósságfüggőséget, több figyelmet kell fordítaniuk a termelésre, és tisztességes állásokat kell teremteniük a kétkezi munkásoknak - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kijelentette: a kormány a jelenlegi 56 százalékról az amerikai gazdaságra jellemző 75 százalékra szeretné emelni a foglalkoztatottsági rátát.

A magyar kormányfő a múlt heti londoni látogatása során készített interjúban - amelyből a tekintélyes brit gazdasági-politikai folyóirat közép-kelet-európai blogrovata ismertet részleteket - kifejti, hogy a demokráciáknak, ha versenyképesek akarnak maradni, alkalmazkodniuk kell. Mindenekelőtt csökkenteniük kell az adósságfüggőséget, több figyelmet kell fordítaniuk a termelésre, és tisztességes állásokat kell teremteniük a kétkezi munkásoknak.

A kormányfő szerint az 1989-es változások egyik 'mellékterméke' a globalizáció volt, amely egyedülálló versenyesélyt kínált a szegény országoknak. 'Azok a kevésbé fejlett országok, amelyek 20 éve mögöttünk voltak, most versenyképesebbek, mint mi (...) ezek a felzárkózó országok viszont nem demokráciák' - idézi a lap a miniszterelnököt.

Magyarország gazdasági nehézségei súlyosak, a magyar gazdaság jobban ki van téve az euróövezeti káosznak, mint bármelyik környékbeli ország, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy Magyarország 'már nincs az intenzív részlegen', ahol 2008-ban, az IMF-segélycsomag idején volt. Orbán Viktor zűrzavart örökölt, és - néha ugyan megkérdőjelezhető intézkedésekkel - ,de ellenőrzés alá vonta a közfinanszírozást - áll a The Economist blogrovatának írásában.

A folyóirat szerint a Fidesz erőteljes felhatalmazást kapott 2010-ben, és azóta - támogatóinak helyeslése közepette - él is a stabilizációra és reformra szóló felhatalmazással.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 23. 07:00, szombat | Belföld

Ingyen utazhatnak a gyerekek Kajla-útlevéllel az őszi szünetben

Ismét díjmentesen utazhatnak a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain október 23. és november 1. között azok a gyerekek,

2021. Október 23. 05:00, szombat | Belföld

Elítélték a férfit, aki megölte a munkaadóját

Elítélték a férfit,A Tatabányai Törvényszék első fokon 15 év börtönre ítélt egy férfit, aki megölte, gázolajjal lelocsolta, majd felgyújtotta munkaadóját - közölte a törvényszék sajtótitkára pénteken az MTI-vel. aki megölte a

2021. Október 22. 18:04, péntek | Belföld

Rátámadt a gyermekfelügyelőre a fiú, mert nem kapott cigit

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség.

2021. Október 22. 15:04, péntek | Belföld

Jó minőségű, de kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidéken

Jó minőségű, de a vártnál kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidék szekszárdi területein a nyári hőség és a kevés csapadék hatására.