Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Május 05. 20:59, csütörtök | Helyi

Oldtimerek: költséges, de látványos hobbi

Oldtimerek: költséges, de látványos hobbi

A legnagyobb durranás a Veteránautó Kiállítás !
Vasárnap 2011-05-08 Majálist rendezett Bodmér !

Mivel nem voltál ott a képeket ide raktam fel neked!

http://www.infoelovarosok.hu/szorakozonegyed/galeriak/kiallitas/veteran_autok_bodmeron/

 

Egy 1960-as járgány friss műszakival, bőrüléssel kiváló állapotban megközelítheti az 5 millió forintot is. De egy régi autó akár darabonként is újjászülethet. Az országban több ezer olyan öregautó szerelmes van, aki időt és fáradságot nem kímélve képes akár több száz kilométert is utazni egy-egy eredeti alkatrészért vagy több havi fizetéséből félretenni, hogy egy szépen fényesített kiegészítővel, alkatrésszel emelje az imádott jármű állapotát. A tél a szervizelés és a felkészülés időszaka, de a tavaszi napsugarakkal kirajzanak az utakra oldtimerek és öreg járgányok, indulnak a fesztiválok, körutazások. Hobbi? Megszállottság? Családi költségvetést romba döntő őrület vagy egyszerűen csak életérzés?

Ön hozzánk hasonlóan rajong a veterán autócsodákért?
Bodméron a veteránkorú járművek igazán szemet gyönyörködtető példányaival találkozhat, amelyek, nem is oly rég, még igen nagy számban rótták Magyarország útjait. Az idő előre haladtával, azonban számuk egyre csökkent az utakon, és mára már, csak igen kevés látható ezekből, az időközben veterán korba lépett autócsodákból. Ma már többnyire csak gyűjteményekben, ill. lelkes, fanatikus veteránosok tulajdonában találhatóak meg ezek a veterán autócsodák, amelyek évtizedekkel ezelőtt még számos ember mindennapi közlekedési eszközeként szolgáltak.
Bizonyára sokunkban rémlenek fel emlékképek, azokból az időkből mikor még Moszkvicsok, Zaporozsecek, 1000 Mbk, Trabantok, Wartburgok sorakoztak az utak menti parkolókban. Ez idő tájt, nem ritkán éveket kellett várni a Merkúrnál ahhoz, hogy az előfizetett autót átvehesse tulajdonosa, és akár pár száz forintból, egész hétvégés országjárásra lehetett kiruccanni.
Reméljük sikerült kellőképpen felkelteni érdeklődését a veterán autócsodák iránt. Egy kis ollózással. Bemutatunk most néhányat.
Nefeledje találkozunk Bodméron.


Vasárnap 2011-05-08  Majálist rendez Bodmér !
A legnagyobb durranás a veteránautó kiállítás lesz!
A résztvevők kostólót kapnak a főzőverseny ételeiből.
A repülés szerelmesei korabeli fotókból ismerhetik meg az  óceán átrepülést, melyet Magyar Sándor és Endresz György hajtott végre.

 

 

 

 

A háború előtt Le Mans-ban versenyzett, de még 35 év múlva is használták Oroszországban – míg el nem cserélték egy Ladára. Ma viszont a világ egyik legdrágább autója.

 

 

A legömbölyített BMW 328 MM Bügelfalte Roadstert a közelmúltban árverezte el az RM Auction. 

 

 A vételár 5,6 millió dollár, azaz valamivel több, mint 1,2 milliárd forint volt, de ha az autó származását és hányattatott sorsát nézzük, lehet, hogy többet is megért volna. Az autó teljesen egyedi: a gyáriak 1937-ben indultak vele Le Mans-ban. Az igazi kalandjai viszont csak ez után kezdődtek. 1939-ben teljesen átdolgozták, majd a háború alatt Albert Speer, Hitler építésze és haditermelési minisztere használta közúti közlekedésre. Németország elfoglalása után a különleges BMW-t a Vörös Hadsereg vitte haza, majd a MiG vadászrepülőgépeket tervező iroda egyik alapítójához, Artyem Ivanovics Mikojanhoz került. A befolyásos tervező évtizedekig használta a zsákmányolt sportkocsit, de az 1970-es évek elején már meglehetősen rossz állapotban volt, így gazdája végül elcserélte – egy Zsigulira.
A történet innen elég homályos, ameddig a gép egy profi restaurátorcég kezébe nem került, ahol visszaállították közel gyári, működőképes állapotába.

 

Hogy kedveskedjünk a motorosoknak is   És íme a világ legelső sorozatgyártású motorja, ami 200 km/h fölött tudott teljesíteni  R 90 S 

 

Nefeledd találkozunk bodméron!

A részletes program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.