Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2016. Július 20. 07:41, szerda | Sport
Forrás: mti

Nyilvánosan keresnek edzőt a belga labdarúgó-válogatott élére

Nyilvánosan keresnek edzőt a belga labdarúgó-válogatott élére

Nyilvános, internetes hirdetésben keres szövetségi kapitányt a Belga Labdarúgó Szövetség (KBVB), a jelöltek között állítólag az olasz Marcello Lippi is ott van.

A KBVB pénteken bontott szerződést Marc Wilmots kapitánnyal, aki 2012 óta irányította a válogatottat. A favoritok között számon tartott belgák a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a magyar csapatot búcsúztatták, de a negyeddöntőben kikaptak Walestől és kiestek.

A Derniére Heure című lap keddi számában megjelent, hogy az olasz Marcello Lippi is a jelöltek között van. Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet nyert Lippi legutóbb a kínai Kuangcsou Evergrande együttesénél dolgozott, de 2014 novemberében bejelentette, hogy visszavonul az edzőségtől. Később néhány hónapig technikai igazgatóként tevékenykedett az ázsiai klubnál, majd távozott. Idén májusban bejelentették, hogy nyártól hazája válogatottjának technikai igazgatója lesz, de a kinevezése végül összeférhetetlenségre hivatkozva elmaradt, mert a fia, Davide Lippi játékos-ügynökként tevékenykedik.

A francia nyelvű lap cikke megjegyzi, hogy a korábbi remek eredményei egyértelműen Lippi mellett szólnak, de az életkora (68 év) miatt mégsem biztos, hogy ő lesz a befutó, mert kérdéses, mennyire motiválja a feladat, és egyáltalán vissza akar-e térni az edzői pályára.

Mint írják, az olasz tréner nem a KBVB honlapján megjelent álláshirdetésre jelentkezett, hanem ajánlották őt a szövetségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 09:06, péntek | Sport

Drukkolunk egy kis esőért, a Nézők szurkoljanak nekünk!

Idén a harmadik ERC futamán vesz részt Juhász Csaba. Most épp Bencs Zoltán navigál majd neki a 14 gyorsot magába foglaló versenyen.

2021. Október 20. 14:41, szerda | Sport

Másodjára minden kifelé pattant a SlovakiaRingen

Balszerencsés hétvégét zárt a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata a Rallycross OB idei hatodik, szlovákiai állomásán, bár Benyó Máté és Várkonyi Bence is döntőbe jutott, végül egyikük számára sem termett babér.

2021. Október 17. 08:15, vasárnap | Sport

Harmadik Európa-bajnoki címét nyerte Kiss Norbert

Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing magyar pilótája, miután a sorozat idényzáró misanói hétvégéjének első futamán másodikként végzett.

2021. Október 14. 14:40, csütörtök | Sport

MAGYARORSZÁG AZ E-SPORT RÉGIÓS EGYIK VEZETŐJÉVÉ VÁLHAT

A járvány helyzetben a sport területek leállásával fókuszba kerültek az e-sportok.