Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2016. Szeptember 20. 07:36, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Növeli humanitárius segítségét menekültügyben az ENSZ

Növeli humanitárius segítségét menekültügyben az ENSZ

Az ENSZ menekültügyi konferenciáján közös nyilatkozatot fogadtak el a humanitárius segítség növeléséről és jobb összehangolásáról.

Az ENSZ New York-i magas szintű menekültügyi nemzetközi konferenciáján hétfőn este közös nyilatkozatot fogadtak el a humanitárius segítség növeléséről és jobb összehangolásáról.

Ban Ki Mun, a leköszönő ENSZ-főtitkár "áttörésnek" minősítette a 193 ENSZ-tagállam képviselője által aláírt deklarációt, amely alapvetően általánosságokat fogalmaz meg a menekültek megsegítésének elveiről, de kevés konkrétumot tartalmaz, és a benne foglaltak nem is kötelező érvényűek.

Az egynapos csúcskonferencia újdonság volt annyiban, hogy történetében először a világszervezet most rendezett először ilyen témával foglalkozó konferenciát. Az elemzők azonban inkább a kedden a washingtoni Fehér Házban tartandó menekültügyi tanácskozástól várnak több konkrétumot. Annak a találkozónak Barack Obama elnök a házigazdája, ám csak néhány ország képviselőit hívták meg: Kanada, Svédország, Németország, Jordánia, Etiópia és Mexikó képviselője lesz jelen.

A menekültválság egyébként az ENSZ-közgyűlés kedden kezdődő ülésszakának szintén fontos témája, elsősorban a szíriai helyzettel összefüggésben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 12:01, hétfő | Külföld

A koronavírus-fertőzöttek száma 590,3 millió, a halálos áldozatoké 6,435 millió

Világszerte 590 307 399 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 435 537 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggel frissített adatai szerint.

2022. Augusztus 15. 09:54, hétfő | Külföld

Teherautó hajtott a tömegbe Pennsylvaniában, halálos áldozat és több sérült is van

Jótékonysági rendezvényre összegyűlt tömegbe hajtott szombat este egy kisteherautó Pennsylvania államban, egy ember meghalt, többen megsérültek, az autós később megölt egy nőt - közölte a rendőrség.

2022. Augusztus 14. 17:02, vasárnap | Külföld

Rekordnagyságú területen pusztított erdőtűz az idén Európában

Minden korábbinál nagyobb területen pusztított erdőtűz Európában az idén az Európai Unió figyelőszolgálatának vasárnap ismertetett adatai szerint.

2022. Augusztus 14. 12:04, vasárnap | Külföld

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés