Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Június 16. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Növekvő forgalomra számítanak az áruházak az Eb alatt

Növekvő forgalomra számítanak az áruházak az Eb alatt

Növekvő forgalomra számítanak az áruházak a labdarúgó Eb alatt, nemcsak szurkolói termékekből, hanem sörből és rágcsálnivalókból is számottevően több fogy ilyenkor egy átlagos időszakhoz képest Magyarországon

- közölték az áruházláncok az MTI-vel. Az Auchan az Eb alatt mintegy 2-5 százalékos forgalomnövekedésre számít a söreladásban. Az elmúlt hónapokban a cseh sörök iránt nőtt a kereslet. Az áruház tapasztalati szerint a kánikulai időszakban akár 15-20 százalékkal is emelkedhet a sör fogyasztás. Mint írták, a szezonra egészségesebb snack újdonságokkal, például zöldség chipsekkel, zöldbanán chipsekkel bővítik választékot. A legnépszerűbb szurkolói termékek idén a zászlók, sálak és a mezek, focilabdákból pedig idén már háromszor annyit adtak el, mint 2015-ben.

A Spar is növekvő forgalomra számít az Eb alatt, magyar szurkolói mezek, kiegészítők (kalap, műhaj, duda, sál) mellett a nemzetközi nagy csapatok, francia, német, angol és spanyol szurkolói termékek iránt is.

A Tesco arról tájékoztatott, hogy a 2014-es világbajnoksághoz képest is 60 százalékos növekedést értek el a söreladásokban. A kategórián belül jelentősen növekedett a prémium vagy valamilyen szempontból - származási hely, búzasör - speciális sörök értékesítése is.

Az Aldi közlése szerint egy átlagos időszakhoz képest nemcsak a szurkolói témájú termékek iránt nő meg a kereslet, hanem számottevően több sört, chipset és egyéb más ropogtatnivalót adnak el. Tapasztalataik szerint a vásárlók elsősorban a hagyományos ízeket, a sós, paprikás, sajtos chipseket keresik - írták.

Az Intersnack Magyarország adatai szerint évente átlagosan 3800 tonna burgonyachipset fogyasztanak a magyarok, ez a 600 ezer tonnás európai fogyasztásnak alig több mint fél százaléka. Egy-egy sportesemény alkalmával ennek a 10 százalékát, tehát csaknem 40 tonnát is megesznek a szurkolók néhány hét alatt. A magyarok évi 2,6 kilogrammos fejenkénti snackfogyasztása elmarad például a hollandokétól és a norvégokétól. A listát éveken át a norvégok vezették fejenként 7 kilogramm snackkel, tavaly azonban a hollandok 500 grammal megelőzték őket.

A tájékoztatás szerint a magyar csapattal egy csoportban lévő Ausztriában a 100 százalékban osztrák krumpliból készült és osztrák sóval fűszerezett chips a kedvenc, Izlandon a sajtos-hagymás a népszerű, míg Portugáliában a sonkásat kedvelik a legtöbben. A paprikás chipsből viszont nem a magyarok, hanem a németek eszik a legtöbbet - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére