Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 28. 17:12, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Novák: a bölcsődei dolgozók is regisztráljanak az oltásra hétfőig!

Novák: a bölcsődei dolgozók is regisztráljanak az oltásra hétfőig!

A családokért felelős tárca nélküli miniszter arra kérte a bölcsődei dolgozókat, hogy hétfő éjfélig regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon az óvodai és iskolai dolgozókkal közös kampányszerű oltásra.

Novák Katalin azt közölte az MTI-vel, hogy az oltás a bölcsődei dolgozók számára is önkéntes, viszont számukra is előfeltétel az előzetes regisztráció. "Az oltás felvétele az egyetlen módja annak, hogy a koronavírus okozta fenyegetettség és kényszerhelyzet mielőbb feloldódjon" - hangsúlyozta.

Jelezte, hogy a kormány döntése értelmében az óvodai és iskolai dolgozók mellett minden bölcsődei ellátásban dolgozó (szakember és egyéb alkalmazott) is megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást. Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak ehhez mindössze regisztrálniuk kell a vakcinainfo.gov.hu oldalon március 29., vagyis hétfő éjfélig - fűzte hozzá, azzal együtt, aki már regisztrált az oltásra, annak nincs teendője.

Novák Katalin szerint a nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozók, amennyiben szeretnének részt venni a szervezett oltásban, azt haladéktalanul, de legkésőbb hétfő 12 óráig jelezniük kell a munkáltatójuknak is.

"Kérjük a bölcsődei dolgozókat is, hogy a regisztráció során fokozottan figyeljenek adataik, nevük, TAJ-számuk, mobiltelefonszámuk és e-mail címük pontos megadására, hogy regisztrációjuk érvényes legyen és sms-ben értesíteni lehessen őket" - hívta fel a figyelmet a miniszter.

Hozzátette, az oltás helyszíne a regisztrációkor megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz.

Mint írta, azok a bölcsődei dolgozók, akik betegség miatt nem tudnak részt venni a szervezett oltáson, lehetőségük lesz egy később egyeztetett időpontban felvenni az oltást.

Címkék: bölcsőde, oltás, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.