Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 06. 10:27, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Nőktől pénzt csalt ki szerelmet ígérve egy férfi

Nőktől pénzt csalt ki szerelmet ígérve egy férfi

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészég egy visszaeső pécsi férfi ellen, aki szerelmet ígérve csalt ki pénzt nőktől - tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t.

A Varga-Koritár György, Baranya megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a korábban hasonló ügyek miatt büntetett férfi egy internetes társkeresőn ismerkedett meg nőkkel és a bizalmukba férkőzve különböző ürügyekkel pénzt csalt ki tőlük.

A vádlott tavaly egyszerre három nővel tartotta a kapcsolatot, ők nem tudtak egymásról. A férfi kihasználva, hogy a sértettek "komoly érzelmeket" tápláltak iránta, különböző összegeket kért kölcsön, illetve a nők nevére szóló különböző műszaki cikkeket - köztük nagy értékű mobiltelefont, televíziókészülékeket - vásároltatott, majd ezeket eladta.

Az ügyészség kiemelte: a férfi a nőktől 500-900 ezer forintot csalt ki, egyiküktől kölcsönkérte az ékszereit is azzal, hogy azokat zálogba adja, egy másik nőismerősétől pedig ékszereket lopott.

A férfi korábban hasonló módon, társkereső oldalon ismerkedett meg nőkkel és csalt ki tőlük pénzt, ezekben az ügyekben már jogerősen elítélték - áll a közleményben.

Címkék: csaló, férfi, pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni