Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Április 15. 05:50, péntek | Helyi
Forrás: Legendavadász

Noé Bárkája 6. befejező rész

Noé Bárkája 6. befejező rész

Summázásképpen összeszedtük azokat a dolgokat melyek egyértelmű bizonyítékként szolgálnak arra vonatkozóan, hogy valóban az igazi, és hamisíthatatlan Noé bárkája fekszik az Ararát hegységben.:

1. Biztosan egy bárka maradványaira bukkantak. Fagerendákat, vaspelyheket, fémtartalmú oszlopokat emeltek ki a föld alól. Az egész hajószerkezet félig a földben hever, ezt a mérések és szimulációk, ásatások is megerősítik.

2. A hajó hossza 152 méter, ami megfelel a Bibliában leírt 300 könyök hossznak (300 Egyptian Royal Cubit).

3. A bárka roncsának nyughelye megegyezik a Bibliában leírtakkal. „A bárka pedig a hetedik hónap, tizenhetedik napján megfeneklett az Ararát hegységben.”

4. Vélhetően megkövesedett gyümölcsöket, élelmiszert és magvakat tartalmazott, melyeket laborvizsgálatok igazoltak.

5. Magas fémtartalmú illesztéseket és szegecseket találtak a bárkában. A laborban elvégzett analízist követően kiderült hogy titánt és alumíniumot is tartalmaztak, melyek emberkéz alkotta elemek.

6. Függőleges fagerendák bizonyítják a hajó szuperstruktúrájának létezését, továbbá a vízszintesen elhelyezett faoszlopok és a hatalmas keelson, illetve a mátrixban kialakított támasztékok létezése is megcáfolhatatlan.

7. Van egy kis falu a bárka közelében 1981 méter magasságnál. Ez igazolja a környékbéliek állítását: „Úgy beszélik, megtalálták a hajót, egy része megtalálható az Araráttól délre. Ezek az emberek szurok darabkákat hoztak a felszínre a hajóból, melyeket később műtárgyakként, értéktárgyakként adtak el egy kis faluban.”

8. A fölfedezés hírét a Török kormány azonnal felismerte. Elsőnek nemzeti parknak, majd nemzeti kincsnek nyilvánították. 1987-ben hatalmas cikk jelent meg a nyomtatott sajtóban.

9. Egy látogatóközpont épült a bárka közelében a turistáknak, miután a kormány elfogadta a roncsokra irányuló bizonyító vizsgálatok eredményét.

10. Hatalmas horgonyköveket (Anchor Stone) találtak a bárka közvetlen közelében, illetve a néhány kilométerrel arrébb heverő Kazan faluban.

11. A bárka egy „Cesnakidag” (Cudi Dagi) nevű hegytetőn nyugszik, melynek neve angolra átfordítva „Doomsday” (Ítéletnap).

12. A bárka belsejébe fúrt alagutakon át elérték a különböző kamrákat, melyekben székeket, munkaeszközöket, megkövesedett állati ürülékeket találtak.

13. A radarszkennek bebizonyították hogy a bárka formációja belül üregekkel telt, különböző kamrákat, öntöző rendszert, állattartó kamrákat, hordókat tartalmaz, jobb oldalán pedig egy hatalmas ajtó van. A hajótest közepén egy nagy nyitott központi részt is találtak, vélhetően itt ágazott szét a levegő a három szintre.

Szerző: Milupapa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.