Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Április 07. 04:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Legendavadász

Noé Bárkája 3. rész

Noé Bárkája 3. rész

A bárka maraványai 152 méter hosszúak. A fenti két kép egyikén a Kitty Hawk repülőgép anyahajóval összevetve látható, a másikon pedig a híres Titanic vázlatával. Ez utóbbi kapcsán szokták megjegyezni az azóta oly elhíresült mondást: „A bárkát amatőrök építették, a Titanicot szakemberek.”

A barna kőréteg reprezentálja a bárka maradványainak mai látványát, míg a világosbarna váz az eredeti tervet (rekonstrukciók alapján 3 szintesnek feltételezik a bárkát). Jól látható a három elkülönülő szint, melyet a Bibliában is megemlítenek. „Készíts alsó, középső és felső emeletet, mert én özönvizet fogok hozni a földre…”

A fenti fotó azt mutatja, hogyan nézett ki a bárka csaknem teljesen a felszínbe süppedve. 1978-banWyatt ismét ellátogatott a helyszínre, majd imádkozni kezdett Istenhez, hogy küldjön egy esetleges földrengést azért, hogy a leletek elérhetőbbé váljanak. Néhány nap múlva ezektől a soroktól zengett a nyomtatott sajtó: „Hatalmas földrengés Dél-Török országban!” A helyszínre visszalátogatva döbbenten tapasztalta hogy a rengés következtében a bárka maradványai szabadon hozzáférhetők lettek. Legalábbis a rengeteg erózió hatására több helyen leomlott róla a hegykéreg. Az alsó képen látható, hogyan néz ki a földrengés után, jelenleg.

A bárka tele volt fémillesztésekkel, melyek valószínűsíthetően a hatalmas fák/fatönkök biztonságos összeillesztésére szolgáltak. A felső kép 2000-ben készült a helyszíni kutatások során. Jól látható a képeken hogy két fémszegecs közül az egyik már hiányzik. Egy nagy fémlap helyezkedett el a szegecsek mögött, ezt az odaközelített fémdetektor is alátámasztotta. Nem kell meglepődnünk, hogy különféle fémeket találunk a bárkában. A Bibliában is le van írva: „Cillá is szült: Túbalkaint, minden réz, és vasszerszám kovácsmesterét…” (Mózes első könyve, 4:22)

A következő képeken Ron Wyatt által talált, meglepően épen maradt szegecsek láthatóak. Ezeket használták fel a bárkában is. Analizálták őket, s mint később kiderült, magas fémtartalommal rendelkeztek. Többek között tartalmazott alumíniumot, titánt, és magnéziumot. Néhány kritikus szerint Wyatt csak egy jópofa hamisítványt készített, és szó sincs arról, hogy a bárkában találta volna.

Hamarosan folytatjuk....... Szerző: Milupapa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: