Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Július 20. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Önkéntesek tisztítják meg a veszprémi Völgyikút parkot

Önkéntesek tisztítják meg a veszprémi Völgyikút parkot

Több mint 800 szavazattal Veszprém nyerte meg a WWF Facebook oldalán meghirdetett szavazást, Gyöngyöst és Székesfehérvárt megelőzve. Így a NaturAqua önkéntes napot július 23-án a Völgyikút parkban tartják meg.

A WWF Facebook oldalán meghirdetett szavazást több mint 800 vokssal Veszprém nyerte. Gyöngyöst és Székesfehérvárt megelőzve, így a NaturAqua önkéntes napot július 23-án a Völgyikút parkban tartják meg. A zöldterület egy még természetes formájában hagyott, bakonyi erdőrészletet rejt alig pár percre a városközponttól. Ez a dús aljnövényzetű, sűrűn benőtt erdő nem csak a páramegtartást segíti, de ideális élőhely az állatoknak is.

A parkban a NaturAqua és a WWF önkéntesei cserjéket és évelőket ültetnek a sétányok mentén. A fák hűs árnyékában pihenőszigetet helyeznek ki, rendezik a patak medrét, lefestik a padokat és korlátokat, és a szemetet is összeszedik.

Az önkéntesek jelentkezését az onkentes@wwf.hu e-mail címen várják.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: szavazás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 17:04, kedd | Belföld

Spanyolország valamennyi tartományában tovább enyhül a járvány

Spanyolország valamennyi tartományában folytatódik a koronavírus-járvány enyhülése - mondta Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfőn Madridban.

2021. Május 18. 15:00, kedd | Belföld

Még a szőnyeget is hamisítják

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint másfél millió forint értékű hamis márkajelzésű szőnyeget és ruhákat találtak egy bolgár teherautóban az M1-es autópályán - közölte a NAV kedden az MTI-vel.

2021. Május 18. 13:16, kedd | Belföld

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Május 18. 12:52, kedd | Belföld

Áder: az oltás nyomán már a járványból kifelé vezet az út

Ugyan több mint egy évvel a járvány kezdete után sem mondhatjuk, hogy a végére értünk, ám már bízhatunk abban, hogy tömeges oltás nyomán átléptük azt a határt, ahonnan kifelé vezet az út