Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Július 26. 09:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Nem várható felfrissülést hozó komolyabb zivatar

Nem várható felfrissülést hozó komolyabb zivatar

A hőség miatt az ország jelentős részére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A néhány megyére heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt korábban kiadott elsőfokú figyelmeztetéseket viszont pénteken visszavonták.
Az előrejelzés szerint pénteken a hőmérséklet délután 30 és 35, késő este 21 és 27 fok között valószínű.
Így a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten, ezért ezeken a területeken másodfokú figyelmeztetés van érvényben.
A meteorológiai szolgálat azt írta: az ország délnyugati kétharmadán fokozódó kánikulára lehet számítani. Délután elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, másodsorban az északi, északkeleti határvidék térségében kialakulhat

Címkék: hőség, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről