Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Október 18. 07:44, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nem szabad spórolni a gázkészülékek üzembe helyezésekor

Nem szabad spórolni a gázkészülékek üzembe helyezésekor

Rendszeresen ellenőrzött kéménnyel, szakszerűen üzembe helyezett gázkészülékekkel és a levegő-utánpótlás biztosításával előzhetők meg a szén-monoxid-mérgezés okozta tragédiák

- mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Hajdu Márton hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy mindig szakember helyezze üzembe a fűtő- és gázkészülékeket, de már a berendezés kiválasztásakor is érdemes a szakember javaslatát követni. Ezen nem szabad spórolni, mint ahogy a műanyag nyílászáró vásárlásakor - az érintett helyiségben működő gázkészülék esetén - kötelező légbeeresztőn sem: ha a szellőzőn keresztül nem képes, a készülék a kéményből fogja elszívni a levegőt, vagyis ez esetben már az égésterméket - mondta. Így aki attól fél, hogy kiszökik a szellőzőn a meleg, megfulladhat a hermetikusan lezárt helyiségben.

A berendezések helyes működését csak a rendszeres kéményellenőrzés, a szakszerűen üzembe helyezett készülékek és a levegő-utánpótlás biztosítása garantálja. A szén-monoxid- érzékelő már "csak tűzoltás", de a közvetlen életveszély elhárítását kizárólag ez biztosítja, hiszen a szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, az állatok sem érzékelik - közölte a szóvivő.

Címkék: fűtés, gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.