Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2011. November 28. 13:47, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Nem sok jót vár az OECD

Nem sok jót vár az OECD

Az OECD szerint Magyarország recesszióba süllyed jövőre és a befektetői bizalom helyreállítása érdekében hitelmegállapodás megkötését sürgeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

Az OECD a devizahitelek végtörlesztési programjának felszámolására szólítja fel Magyarországot. A szervezet 0,6 százalékos csökkenésre módosította a 2012-es magyar GDP-növekedési előrejelzését az előző prognózisban jelzett 3,1 százalékos növekedésről. Az idén a magyar GDP 1,5 százalékkal növekedik majd az előző előrejelzésben várt 2,7 százalék helyett.

Az OECD szerint a kialakult piaci feszültség jelentős mértékben korlátozza a jegybank monetáris enyhítési mozgásterét. Úgy vélik, a jegybank legfeljebb 5,5 százalékra lesz képes csökkenteni irányadó kamatlábát 2013-ig, holott ennél nagyobbra lenne szükség.

Címkék: OECD, válság

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 17:08, péntek | Belföld

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el három férfit Szegeden

Egy szegedi turisztikai fejlesztés támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt el első fokon három év három hónap és két év két hónap közötti börtönbüntetésre három férfit pénteken a Szegedi Törvényszék.

2021. December 03. 15:09, péntek | Belföld

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél annak a szerb férfinak az ügyében,

2021. December 03. 12:36, péntek | Belföld

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2021. December 03. 10:04, péntek | Belföld

Őrző-védő cégek vezetője ellen indult eljárás milliárdos csalás gyanúja miatt

Tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás, a gyanú szerint a vállalkozások több mint 2 milliárd forinttal károsították meg az állami költségvetést