Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2016. November 15. 07:51, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Nem költözik be a Fehér Házba Donald Trump?

Nem költözik be a Fehér Házba Donald Trump?

Sajtóértesülés szerint Donald Trump megválasztott amerikai elnök azt fontolgatja, hogy nem költözik be a Fehér Házba.

Az információt a londoni The Telegraphra hivatkozva a republikánusokhoz közel álló lap, a Newsmax közölte helyi idő szerint hétfőn. Eszerint az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke, ha nem is utasítja el teljesen, hogy beköltözzék az elnöki rezidenciára, de a lehető legtöbb időt New York-i otthonában akarja tölteni.

A százmillió dollárosnál is nagyobb értékűre becsült, többemeletes lakás a manhattani Trump-toronyház legfelső emeletein van, a francia király, XIV. Lajos stílusában berendezve, freskókkal, aranyozott brokátokkal és selyemtapétával díszítve. Donald Trump mintegy harminc éve ott él.

A titkosszolgálat azonban már nyomatékosan ajánlotta neki, hogy elnökként állandóan a Fehér Házban lakjon, másutt ugyanis rémálom lenne - és talán nem is teljesen megvalósítható - a biztonságának garantálása. A Trump-toronyban jelentős mértékben megerősítették a biztonsági intézkedéseket a választási győzelem óta, de ez még így sem garantál teljes védelmet Trumpnak és a családjának, és sokáig nem is tartható fenn.

A The New York Times című lap közben arról írt, hogy Trump tanácsadóitól származó információk szerint a megválasztott elnök még mindig nehezen akarja elfogadni, hogy az élete, életmódja radikálisan megváltozik majd. Egyelőre ragaszkodik a családi otthonhoz, s azt mondja: ha majd jobban "megszokja" az elnökséget, akkor több időt tölt a Fehér Házban is.

Egyelőre nem világos az sem, hogy a leendő first lady, Melania Trump beköltözik-e most a Fehér Házba. Tízéves kisfia ugyanis New Yorkban jár iskolába, és a költözés tanév közben lenne.

A jelenlegi elnöknek, Barack Obamának egyébként hasonló gondjai voltak, mert amikor megválasztották, a két kislánya még iskoláskorú volt, és a házaspár sokáig habozott, hogy Michelle Obama és a két kislány mikor költözzön át Chicagóból a Fehér Házba. Végül az elnök beiktatásának napján az egész család beköltözött.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 14:09, szerda | Külföld

Előrehozták a gyerekvakcina startját az EU-ban

A tervezettnél egy héttel korábban, már december 13-án elkezdik kiszállítani az Európai Unióban az 5-11 éves korosztálynak az új típusú koronavírus okozta betegség ellen kifejlesztett védőoltást

2021. December 01. 08:00, szerda | Külföld

A szerb kormány korlátozta az alapvető élelmiszerek árát, hogy megállítsa az inflációt

Korlátozta az alapvető élelmiszerek árát a szerb kormány a következő két hónapra, hogy visszaszorítsa az inflációt - közölte a kormány sajtószolgálata kedden.

2021. December 01. 06:00, szerda | Külföld

3-4 hónap kell új vakcinák jóváhagyásához

Noha a meglévő oltóanyagok továbbra is védelmet nyújtanak, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szükség esetén három-négy hónapon belül uniós használatra ajánlhatja azokat a koronavírus elleni vakcinákat,

2021. November 30. 17:03, kedd | Külföld

Univerzális űrhajót fejleszt ki a Roszkoszmosz az új űrállomás számára

Olyan univerzális, újrafelhasználható űrhajót fog létrehozni Oroszország az új orbitális állomás számára, amely űrhajósok és rakomány szállítására is egyaránt képes lesz