Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2011. December 19. 07:20, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Nem csökken az erőszak

Nem csökken az erőszak

Szíriában vasárnap sem csökkent az erőszak szintje: a különböző jelentések szerint legalább húszan vesztették életüket a rendszer és ellenzéke közötti összecsapásokban.

A halottak közül 14-en civilek, de elesett hat katona is: a hadsereg dezertőrei megtámadtak és kilőttek három páncélos járművet, amint elhagyták Dabaa repülőterét. A bennük ülők odavesztek. Az incidens Homsz tartományban történt – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), egy londoni központú szervezet. A katonaság a török határ mentén fekvő Idlíb tartományban is összecsapott dezertőrökkel.

A jelentések valóságtartalmát nem lehet leellenőrizni, mivel a szíriai hatóságok megtiltották az újságírók tevékenységét a zavargások helyszínein.

Az Arab Liga Damaszkusz eddigi elutasító magatartása ellenére reméli, hogy a szíriai kormány 24 órán belül aláírja az arab válságtervet – mondta vasárnap az ománi külügyminiszter. „Ez az, amit remélünk. Ha nem történik meg, az Arab Liga külügyminiszterei szerdán újra összeülnek, és megfontolják, mit tehetnek” – közölte. E lépések között lehet az is, hogy felkérik az ENSZ Biztonsági Tanácsát: vegye át a liga válságtervét, fokozva ezzel a Damaszkuszra nehezedő nemzetközi nyomást.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 07:00, péntek | Külföld

Forgalmazásra ajánlotta a Paxlovid gyógyszert az Európai Gyógyszerügynökség

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Pfizer gyógyszeripari vállalat Paxlovid nevű, szájon át szedhető, koronavírus ellen kifejlesztett gyógyszer feltételes forgalomba hozatali engedélyének megadását javasolja

2022. Január 27. 17:03, csütörtök | Külföld

Norvégiában került elő egy 25 éve tengerbe dobott palackposta

Norvégiában került elő egy skót kislány 25 éve tengerbe dobott palackpostája.

2022. Január 27. 12:02, csütörtök | Külföld

Megszűnt a korlátozások zöme Angliában

Megszűnt csütörtökön a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Angliában, bár fertőződés esetén még kötelező az elkülönítés.

2022. Január 27. 10:58, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma 362,1 millió, a halálos áldozatoké 5,626 millió a világon

A világon 362 130 423 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 626 091 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai alapján.