Városlista
2023. január 28, szombat - Károly,

Hírek

2011. December 19. 07:20, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Nem csökken az erőszak

Nem csökken az erőszak

Szíriában vasárnap sem csökkent az erőszak szintje: a különböző jelentések szerint legalább húszan vesztették életüket a rendszer és ellenzéke közötti összecsapásokban.

A halottak közül 14-en civilek, de elesett hat katona is: a hadsereg dezertőrei megtámadtak és kilőttek három páncélos járművet, amint elhagyták Dabaa repülőterét. A bennük ülők odavesztek. Az incidens Homsz tartományban történt – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), egy londoni központú szervezet. A katonaság a török határ mentén fekvő Idlíb tartományban is összecsapott dezertőrökkel.

A jelentések valóságtartalmát nem lehet leellenőrizni, mivel a szíriai hatóságok megtiltották az újságírók tevékenységét a zavargások helyszínein.

Az Arab Liga Damaszkusz eddigi elutasító magatartása ellenére reméli, hogy a szíriai kormány 24 órán belül aláírja az arab válságtervet – mondta vasárnap az ománi külügyminiszter. „Ez az, amit remélünk. Ha nem történik meg, az Arab Liga külügyminiszterei szerdán újra összeülnek, és megfontolják, mit tehetnek” – közölte. E lépések között lehet az is, hogy felkérik az ENSZ Biztonsági Tanácsát: vegye át a liga válságtervét, fokozva ezzel a Damaszkuszra nehezedő nemzetközi nyomást.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 13:59, péntek | Külföld

Az EU meghosszabbítja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket - közölte a testület pénteken.

2023. Január 27. 06:49, péntek | Külföld

Ukrán légierő: több mint félszáz rakétával támadtak az oroszok

Oroszország 55 rakétát lőtt ki Ukrajnára, ebből a légvédelem 47-et semmisített meg, három H-59-es rakéta pedig nem ért célba - közölte csütörtökön az ukrán légierő parancsnoksága.

2023. Január 27. 06:47, péntek | Külföld

Partig sodródott tengeri aknát semmisítettek meg Romániában

A Duna-delta Szentgyörgy-ágának torkolatánál partig sodródott tengeri aknát semmisített meg a román haditengerészet egy különítménye csütörtökön.

2023. Január 26. 06:49, csütörtök | Külföld

Meta: Donald Trump vissztérhet a Facebookra és Instagramra

Visszaállítja Donald Trump fiókját a Facebook és Instagram közösségi médiumok anyavállalata - közölte a Meta.