Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Július 19. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Négymilliárdot kapnak a baromfitenyésztők

Négymilliárdot kapnak a baromfitenyésztők

A baromfiágazat állatjóléti támogatásainak feltételeiről szóló új jogszabály július 17-től hatályos. A rendeletmódosítás értelmében négymilliárd forintos forráshoz jutnak a tenyésztők.

Négymilliárd forintos nemzeti támogatáshoz jutnak a baromfitenyésztők 2011-ben. A július 17-től hatályos jogszabály értelmében negyedévente igényelhetőek támogatási kérelmek. A rendeletmódosítás hozzájárul az ágazat versenyképességének növekedéséhez, továbbá a tenyésztők kiszámíthatóbb jövedelemhez jutnak, míg a fogyasztók biztonságosabb termékeket vásárolhatnak. A 2013. december 31-ig fenntartható, az Európai Bizottság által jóváhagyott állatjóléti támogatás elősegíti az ágazat stabilizációját, emellett hozzájárul a vidéki munkahelyek megőrzéséhez.

A régi jogszabály értelmében a Belföldi Termékosztályozási Rendszer (BTO) számaival látták el a baromfiféléket. A BTO megszűnésével a rendszert más módon kellett kiváltani. A számmal ellátott támogatható baromfifélék meghatározását, a szárnyasokra vonatkozó pontos magyarázat váltja fel. A támogatott szárnyasok köre nem változik.

A támogatási kérelmet 2011. augusztus 31-ig kell benyújtani.

A jogszabály teljes szövege elérhető a kormány.hu oldalon.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 17:04, kedd | Belföld

Spanyolország valamennyi tartományában tovább enyhül a járvány

Spanyolország valamennyi tartományában folytatódik a koronavírus-járvány enyhülése - mondta Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfőn Madridban.

2021. Május 18. 15:00, kedd | Belföld

Még a szőnyeget is hamisítják

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint másfél millió forint értékű hamis márkajelzésű szőnyeget és ruhákat találtak egy bolgár teherautóban az M1-es autópályán - közölte a NAV kedden az MTI-vel.

2021. Május 18. 13:16, kedd | Belföld

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Május 18. 12:52, kedd | Belföld

Áder: az oltás nyomán már a járványból kifelé vezet az út

Ugyan több mint egy évvel a járvány kezdete után sem mondhatjuk, hogy a végére értünk, ám már bízhatunk abban, hogy tömeges oltás nyomán átléptük azt a határt, ahonnan kifelé vezet az út