Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 04. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Négyezren regisztráltak önkéntes tartalékosnak

Négyezren regisztráltak önkéntes tartalékosnak

Eddig mintegy négyezren regisztráltatták magukat önkéntes tartalékosnak.

2014-ig nyolcezres tartalékos állománnyal kell rendelkeznie a Magyar Honvédségnek az Országgyűlés határozata szerint. A keret több mint felét már betöltötték, mondta a közrádióban Vanyur Tibor ezredes, a Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságának vezetője.

A védelmi tartalékosok már 2011. január elsejével szolgálatba léptek, jelenleg is majdnem kétezer fővel vannak szerződésben. A védelmi tartalékos keret gyakorlatilag feltöltött, ott csak a fluktuációból adódó hiányok betöltésére keresnek jelentkezőket. A műveleti tartalékosok esetében január elsejét követően nagy jelentkezési hullám kezdődött, jelenleg az önkéntes műveleti tartalékosok létszáma meghaladja a 2800 főt, tette hozzá Vanyur Tibor.

A jelentkezés üteme az elmúlt két hétben kissé mérséklődött, de még mindig folyamatos, hetente több mint százan regisztrálnak országszerte. Katasztrófavédelmi feladatokra mindkét tartalékos kategória bevethető. A védelmi tartalékosok feladata főleg a honvédelmi szempontból kiemelt épületek és infrastruktúra őrzése, míg a műveleti tartalékosok minden más jellegű katonai feladatba is bevonhatók – akár külföldi, akár hátországi szolgálatra is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.